To aftner tilbragte vi her med at se på alt det der forgik af gøgl, og musikunderholdning og mærke stemning. Det kan godt være pladsen er symbol på noget andet, men de lokale og derved også turisterne har virkelig taget dette sted til sig, som et positivet og sjovt sted. Herunder er der en musiker og en kvinde, der danser med en dukke.De var bare så gode.
Det er jo ikke nemt at undgå noget med 2 .verdenskrig, nasismen, Berlin muren osv. Det kunne jeg allerede læse om inden vi tog hjemmefra i guidebogen. Så vi var også på et sjovt lille, lidt forvirrende museeum om det tidligere DDR, så Checkpoint Charlie(en grænseovergang mellem den amrikanske og sovjetiske sektor, som det så ud,det er fotoet herunder). Vi kom også forbi nogle dele af muren rundt omkring og forbi en mindesplads for de sovjetiske soldater, gosh!!! hvor var der mange af dem, der mistede livet i kamp for at stoppe nasismen, det hører man ikke så meget om.
Første dag gik vi rigtig meget, men næste dag købte vi hver et dagskort til S-toget, det var meget rart og ikke så dyrt, som til turistbusserne.Som enhver anden by har Berlin også en kanalrundfart, og det måtte vi også prøve og det kan jeg kun anbefale, det var en dejlig tur.
Vi tog forøvrigt toget da vi rejste til Berlin. Det tager cirka 7 timer hver vej, hvor man skal skifte tog i Hamborg. Derudover er der endnu et opbrud, nemlig når man skal sejle imellem Rødvig-Putgarden. Det var meget dejligt at der var disse opbrud.
I det lille Skt.Nikolai kvarter, der er bygget om som middelalderbydel, fik vi en traditionel ret. Svinesnitzel, grønsager og kartoffelkroketter.Det hyggelige spisested hed Kaffestuen.
En traditionel saltkringle måtte også prøves, det smager lidt af bolle og saltstænger på en gang, nok rigtig god til en øl.....og ikke kaffe som jeg gjor.
Rensten er stemningsbilleder.
Det egentlig mærkelig at rejse til sådan en by, der ikke er særlig gammel. Den blev jo næsten bombet sønder og sammen under 2.verdenskrig og har lige siden været undervejs og er det stadig.Tydeligt at vest har haft flest penge til denne opbygning og underligt i øst stadig at kunne finde husblokke med masser af skudhuller.
Se bare mit sidste foto, tolal stilforvirring. En "gammel" domkirke, en stor mega byggeplads og sidste nye bygningsværk, den lille blå sekskantede firkandt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar