Jul

Jul
Jul

onsdag den 11. juli 2012

Malmö turen, lille guide


I tirsdags var vi i helt i udlandet, nemlig Malmö.
Det er så dejligt nemt at tage toget derover.
Fra togstationen, er det ikke svært at finde over til hovedgaden/deres svar på vores strøget. Inden vi gik derover var vi lige inde på et turistkontor, der ligger lige overfor stationen og fik os et gratis kort over Malmö. Jeg havde jo googlet nogle ting dagen inden, som jeg kun havde et vejnavn på, så det var rart at få dette bykort.
Min datter skulle i mange af de butikker vi har her i Danmark f.eks Matas, GinaTrico, H og M osv da de i Sverig har nogle helt andre ting end i Danmark. Hun læser også svenske og Norske blogs og kender derfor nogle mærker inden for ting til hår osv, som de bruger i Sverig og som er meget bedre end det vi har i Danmark.
Efter en gang shopping blev vi sultne og spiste her:


Som ligger på Gustav Adolfs torv. Her fik jeg spætte(rødspættefilet) og de to andre kyllingesandwich, vi var alle ret godt tilfredse. Sidst vi var i Sverig fik vi også nogle udemærket sandwich, hvis bare ikke de havde hældt noget så ulækkert som sirup ud over dem.


Datteren forsatte nu shopping og jeg skulle i Indiska, da den desværre ikke ligger på strøget mere og jo, her var noget til mig.
For enden af "Strøget" ligger der en vej på højre hånd, der hedder noget så fint som Kærlighedsgade. Nede af den ligger der et kageværkstedsbutik og nogle ret fede genbrugsbutikker, men de havde desværre lukket. Der ligger også et lille torv, ved Politigården, der har noget Pariser stemning over sig.


Vi lod datteren daske lidt rundt alene og smuttede nu væk fra strøget og hen til Slottsparken og Kungsparken, som vi gik igennem. Her var smukke tamme Canadagæs og kanalerne går tværs igennem parkerne.
Vi skulle nemlig ned og se Malmöhus, som er et museeum, men også resterne af en fæstning, der engang har været dansk.


Her ses noget af Malmö hus og Turning Torso i baggrunden, gammelt og nyt i skøn forening.Mere Malmö hus.
Tilbage mod city igen, fra Malmö hus nød jeg lige de huse, der lå lige overfor slotsparken. Det var nemlig, som taget ud af Paris, med en masse smedejernsaltaner. Da vi så gik ned af en af sidevejene, kom vi igennem små hyggelige sideveje, hvor der var gjort en del ud af at have stokroser og andet grønt. Vi endte i en del af Malmö, hvor der var mange gamle huse, som du kan se på fotoet ovenover og en del cafer. Der lå også nogle kunsthåndværker butikker, hvis man er til sådanne noget. Der var mange meget sjove og fine ting, der ikke var så dyre.På fotoet ovenover kan I se et kafferisteri/cafe. Det var et meget hyggeligt sted. Her fik vi den bedste kaffe vi nogen siden har drukket, kan kun anbefale stedet, der ligger på Baltzarsgatan 24. Lige overfor ligger Spice Three, der er et thehussted, med en masse spændende the. Vi sad og drak kaffen ude i deres gårdhave, men i regnvejr havde de masser af små rum ovenpå , med gamle hyggelige møbler.


På fotoet ses min mærkelige men gode kage, der var en citronmarengs kage.
Efter Kaffe var vi helt friske på at gå ud til Turning Torso, men fandt ud af at det var for langt og droppede det på halvvejen.
Så det må blive næste gang at turen går til Västra Hamnen med deres strandpromonade og Torso(hvor der også skulle ligge en cafe, som er lavet i en gammel badeanstalt fra 1800tallet, Riberborgs Kallbadshus).
Måske vil vi også ind på Malmöhus næste gang og ikke bare se det udefra.
Vi har også kanalrundfart til gode, og Malmö kunsthal der skulle være gratis.
Kunne også godt tænke mig at tage hertil til julemarked i december, tror det må være lige mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar