Jul

Jul
Jul

torsdag den 19. juli 2012

17 års fødselsdags mad

Igår var det min datters 17 års fødselsdag og jeg skulle finde ud af noget mad både hun, vi og gæsterne ville kunne lide.


Så da de kom til frokost tid, så måtte vi finde ud af noget "frokost" mad. Bare ikke rugbrødsmadder for det hitter ikke lige for tiden ,hos min datter. Så tænkte jeg"Hvad kan vi godt lide at købe og spise, hvis vi f.eks er inde i København ?" og jo det kunne f.eks være en hjemmelavet clubsandwich og tit er der lidt bagte kartoffelbåde til.
Så her har jeg bagt nogle chiabattabrød, smurt begge brødsider med karrydressing(en klat smør smeltes i en gryde med en tskf. karry, så det lige bliver "brændt" lidt af, det puttes i afkølet form ned i 2dl crem fraise drysset med lidt salt og peber).På brødet lagde jeg lidt forskelligt salat, derpå lidt kogt kylling( jeg kogte nogle kyllingefilet i noget vand 10 min og lod dem ligge i vandet i 20 min, derefter afkølede jeg dem og lagde dem i køleskabet til dagen efter, altså dagen før fødselsdagen. Meget sundere end købe pålæg med alle mulige E-numre). Inden brødet lukkes, blev der lagt noget stegt bacon.
Kartoffelbådene kunne dyppes i aliomayo, med kørvel.
Se det var en god frokost.

Til kaffen fik vi lagkage.


Lagkage med chokolademusselag og et med jordbærmusselag.
Jeg havde pisket en halv liter flødeskum og delt den i to skåle. Den ene blev fyldt med en pose optøede jordbær, der var blendet let og sødet med lidt flormelis og den anden med en halv plade chokolade(koge), som var smeltet over vandbad og puttet i den anden skål , plus en masse hakket chokolade.
Glasuren er lyserød af jordbærsaft og flomelis, der er rørt sammen.
Der skulle stå Aysia og ikke Åysia på kagen, det var glasuren, der drillede.


Jo så havde jeg også lige bagt nogle store cocikes. Da min datter ikke kan tåle nødder kan hun jo aldrig købe sådan en hos bageren eller nogle steder, da der altid er nødder i. Så jeg bagte to slags den ene var der hvid og mørk hakket chokolade i og den anden slags var der en tskf. lakridspulver med lidt hakket blød lakrids i.

Grund opskrift:
100g smør
100g smør
1æg
25g farin
lidt vanilie
100g hvedemel

Dejen samles, bandes med noget fyld og deles i 8 kugler, der trykkes ud på en bageplade og bages ved 200grader til de er lidt gyldne.


3 kommentarer:

 1. Det ser godt nok lækkert ud, det brød må jeg prøve at bage i næste uge - ferie med børnebørnene:-)

  Aysia - STORT, STORT TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN.

  SvarSlet
 2. uhm hvor er hun heldig at have dig som mor med alle de lækre sager du kan fremtrylle!

  Tillykke med Aisya - det var skønt at være 17 kan jeg vistnok huske noget om haha.

  kh
  Anja

  SvarSlet
 3. Tak Lisbeth,
  Tak Anja Aysia syntes 17 er en mærkelig alder, da man var 16 år kunne man begnde at køre knallert og 18 bil, men 17 år er der ingenting...

  Kh Doreen

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar