Jul

Jul
Jul

lørdag den 28. juli 2012

Smuttur til Berlin 1.

Så kom jeg alligevel til udlandet denne sommer, det var slet ikke planlagt, for intet var planlagt denne sommer. Der var mange andre ting, der havde fyldt op til denne sommerferie, ikke mindst en syg hund. Der desværre måtte aflives min første feriedag. Frygtlig oplevelse og et frygtligt savn har vi alle følt. Nu afslører jeg lige en hemmelighed, der er faktisk en ny hundehvalp i udsigt, efter jeg har brugt rigtig meget tid på nettet med at finde en og det var det der gjor udfaldet. Hvornår er det så lige vi kommer ud at rejse næste gang, skulle vi se at komme ud af klappen imens vi kunne, uden at være afhængig af hund. Efter min mening skal en hvalp ikke lige starte med at blive passet af andre det første års tid ihvertfald. Så efter at have sovet på den beslutning bookede jeg inden for en halv time hotel og togbilletter.
Det øverste foto viser Berlins varemærk fjernsynstårnet, som man kan komme op i, og som i løbet af en time er drejet hele vejen rundt om sin aksel, her er også restaurant. Vi kom desværre ikke derop, der kunne ellers sikkert tages nogle fine fotos deroppe fra. Der var 2,5 time til næste holds opstigning, da vi prøvede og da vi kun var afsted i 4 dage så syntes vi det var for meget tid at bruge, det bliver måske en anden gang.


Til gengæld var vi oppe i Siegessäule,en 59m høj Sejrsstøtte.Med gold Else på toppen.Hun minder  f.eks om prøjsernes sejre over f.eks Danmark 1864.Foto lige over her er taget deroppe fra og for enden af vejen ses Brandenburger tor. På begge sider af vejen kan I se masser af grønt, det er en park med det fede navn Tiergarden. Berlin er kendt for at være Europas grønneste hovedstad med 45% natur. Det er faktisk ret tydeligt. Der er næsten allér med træer på alle store veje(som jeg var glad for gav noget skygge i de 31 graders varme), parker, kanaler osv.


Tårnet set nedefra.


Her sidder jeg på hotelles solteresse, som blev meget benyttet om aften af folk, da der også var flot med alt lyset fra byen.
Vi havde ingen ide om hotellet, var kun gået efter den sædvanlige, der skal helst være tre stjerner, badeværelse og toilet på værelset og morgenmad.Vi skal for dælen bare sove der og så ud og opleve noget. Vi havde bestilt et tre personers værelse og fik et til 6 personer, med to toiletter og et af dem var også badeværelse. Det klagede vi ikke over og dette gjor at vi hurtigere kunne blive klar om morgen. Hotellet var meget stort.


Her set udefra. Det var meget funktionelt, rent og pændt. Der var en okay stor morgenbuffe.
De udlejer cykler, hvilket vi overvejede men ikke fik prøvet.
Du kan se mere HER om hotellet.
Vi betalte kun 2000kr for tre overnatninger tre personer.
Hotellet ligger meget centralt tæt på bus, metro og S-tog stationen Zoologischer garden(hvor  filmen Christinia F engang blev indspillet)  og tæt på Kürfürstendamm, som er en kendt vej, med det stor  kæmpe magasin Ka de we

Det måtte vi ind og se. Købte ikke noget men morede os over f.eks, hvor stor bare blad/ avis afdelingen var og så er øverste etage spændende for madglade mig. Der er bare et kæmpe udvalg af madvare fra hele verden, tilberedt og ikke tilberedt. Vi var ved at dø af grin da vi så udvalget af syltetøj og fandt og "Den gamle fabrik" imellem.


2 kommentarer:

 1. kære Doreen.
  Nej er Chili død ? Det er jeg rigtig ked af at høre. Jeg føler mig jo som en slags Gudmor - så det var triste nyheder.
  Skal jeres kommende nye hund så være af samme race ? Chili var en rigtig fin hund.
  Berlin har jeg endnu til gode - men dine fotos frister, må jeg sige.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Ja det rigtig meget trist med Chili. Ja den kommende hund skal være af samme race, må til Jylland igen efter en, nu i Kibæk. Ja Chili var smuk, det håber jeg også den nye pige i huset bliver.
  Kh Doreen

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar