Jul

Jul
Jul

lørdag den 19. maj 2012

Carlsberg og Vesterbro, turforslag


Igår tog vi i det skønneste solskinsvejr en Københavnertur. Når vi gør det, gider vi ikke at det bare handler om strøget og shopping. Der må meget gerne være kulturelt, iform af at se noget andet af København end det sædvanlige. Det lidt ligesom at lege turist(især mig der tager en masse fotos). Dette gælder også når vi har teenagerdatteren på 16 år med, hun skal nok få lov at få nogle timer alene når vi når frem til city, hvor hun kan shoppe igennem.
Denne dag stod vi af på Valby station, kom med toget fra Ringsted. Gider ikke altid køre i bil til København og lede efter og betale parkering osv.
Derfra gik vi ind til København city, en meget spændende tur forbi de gamle Carlsberg bygninger og vidre til Vesterbro.
Fra Valby station gik vi til vestre indtil vi kom til det andert lyskryds. Her gik vi til højre og havde Frederiksberghave på vores venstre hånd. Når man har gået et stykke kan man se det, man ser på det øverste foto. Carlsbergs gamle kornsilo, der er lavet om til lejligheder. Tænk at bo øverst, hvilken udsigt der må være over byen.


Længere fremme bliver man mødt af denne lille mærkelige bygning.


Selvfølgelig var der også en port med en humle øverst på hver side, til højre er en af dem.

Heroppefra kikker man ned til selve den flotte indgang til Carlsberg, med de to elefandter på hver side. Det helt klart at Carl Jacobsen interesserede sig for kunst og fik bygget Glyptoteket. Han var både brygger, kundssamler og fondsstifter. Søn af J.C.Jacobsen, der grundlagde ny Carlsberg bryggerierne.

Der er et hav af detaljer når man kikker efter, og der vil nu bare følge et par stemningsbilleder.
Man kan komme ind og gå rundt på mere af Det gamle Calsbergs område, end man kunne før i tiden.Ved siden af Carlsberg hang der en bil oppe i luften, jeg viste ikke om jeg var hoppet midt ind i en Harry Potter film, men det var en legeplads/motionsbane både for børn og voksne. Det var nu altså en meget sjov ide. I nogle meters højde skulle man undervejs på denne bane, der lå oppe i luften igennem en bil, der han og svævede oppe i luften.


Efter at have gået rundt om mange af Calsbergs bygninger og forundres over alle detaljerne og udsmykningen, gik vi vidre ind mod City.
Tæt på Carlsberg ligger de her "Kartoffelrækker", der er super hyggelige, de minder om dem på Østerbro, det sikkert den sammen der har tegnet dem. Her havde jeg ikke noget imod at skulle bo, hvis jeg skulle bo i København.Vidre ud af Vesterbrogade gik det mod city. Da vi var ud for denne cafe, blev vi alle sultne. det så så godt ud det folk sad og spiste. Så her gik vi ind og fik alle tre en dejlig brunch. De to andre kødbrunch og jeg en veganerbrunch. Man fik ikke for meget, så man var stopmæt og ikke for lidt, og det var lavet af lækre råvare der både så godt ud og smagte godt.Øverst på bloggen kan i se min veganerbrunch( alle tre fotos foroven på bloggen er fra samme tur). Von Fressen hed cafen, og det bliver ikke sidste gang jeg kommer der.


Længere ind af Vesterbro, måtte jeg også lige forbi den mærkelige skydebanemur. Der i gamle dage førte ind til et skydebane område, men nu fører ind til en stor offentlig legeplads. Men syntes bare det er en stor mærkelig bygningsrest.


Her fra den anden side. Istegadesiden.
Nu var vi næste i København city. Tæt ved Hovedbanegården. Her gik det ind til Strøget, hvor datteren kunne shopamok og vi andre gik ud og drak os en kop kaffe, nød solen og tog flere fotos af indre København. Men det må blive en anden historie.1 kommentar:

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar