Jul

Jul
Jul

tirsdag den 3. april 2012

Syvkål og påskesysler


Forleden skrev jeg, at jeg skulle ud på arbejdet og lave "Syvkål og påskesjov". På fotoet kan I se Syvkålen, som man lavede ved påsketid i gamle dage. Den skulle helst spises skærtorsdag, og gjor man det ikke, var det derfor man blev syg af forskellige ting i løbet af året. Man blev mere arbejdsdulig når man havde spist den.
Denne består af: Hvidkål, grønkål, rosenkål, det som man mente der var rester af i ens vinter/forårs køkkenhave.
Spinat, kørvel, som man mente allerede spirede i ens køkkenhave.
Skvalderkål og brændenælde, som man kunne finde i naturen på denne tid af året.
Det hele hakkes fint og koges i små 20 min.Derefter kan det spises som suppe, eller som her puttes i en stuvning. Man kan spise en skive godt brød til eller spise det til katoffelmos og medisterpølse.


Morgen startede jeg med at bage og spise "Verdens bedste boller" fra" Plat du jour"s madblog, det er sådan nogle rug/spelt boller der mætter ret meget, men smager godt.


Idag har jeg også fået sået lidt for første gang iår, det jeg spændt på efter at have fået drivhus. Jeg kunne læse i Signe Wennebergs bog "Morgenfruer og Løjnantshjerter",at det var lige i sidste øjeblik med at så ærteblomster, så det dermed  gjort. Elsker at følge denne bog hvert år, den er delt op i hvad det nu er man skal huske i haven uge for uge.Ikke at jeg følger det hele, men det meget godt lige at blive husket på nogle ting.
Der er også sået stokroser, to citronchilifrø jeg fik forleden til en aften om chilisåning, og tallerkensmækkere. Hyggelige smukke blomster, der hører til at bo på landet.Min mand har købt de her seje kasser, der nu står klar til tomater, snakspeber og agurk, uhh det bliver så spændende og afstressende at gå og nusse med, og få dejlig jord under neglene.

Håber nu snart det kunne blive lidt varmere så man kunne nuse rundt og lave noget ved selve haven, ser ukrudt i alle de steder hvor det ike skal være.

Der skal virkelig hygges her i påsken, har allerede startet på en ny krimi, hvilket kan få mig til at glemme alt. Denne gang: Den tjekkiske forbindelse- af Therese Philipsen.1 kommentar:

 1. hej Doreen.
  Den syvkål kunne jeg godt finde på at lave !
  en sand vitaminbombe !
  Skvalderkål er ikke kommet op her endnu, men jeg kan nok finde lidt nælder.
  Ærter fik jeg sået sidste weekend, og de er allerede godt igang med at spire.
  Også jeg følger Signe Wennebjergs bog, især her om foråret er det min to do liste :o)
  hilsen - og god påske
  Mona

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar