Jul

Jul
Jul

torsdag den 20. oktober 2011

Æbleferie


I gamle dage hed efterårsferien kartoffelferie, men det kunne vel lige så godt hedde æbleferie. Dem er der også masser af lige nu.
Jeg har her den sidste tid modtaget bæreposer med æbler fra min mands arbejde små ananasæbler, der bare blev til saft og fra en af mine gamle kollegaer Fillipha æbler. De blev både frosset ned i skiver og blev til denne Amrikanske æblepie, som du kan finde på Feminas hjemmeside under deres opskrifter.Idag var jeg så ovre i stalden og hente den kurv i ser højre oppe, med vores egne æbler. Det er Ingrid Marie, dem her. Det var nogle min mand plukkede for lidt tid siden, da vi havde et lille træ, der var væltet, pågrund af blæst og for meget regn tror vi. Så han ville redde æblerne. De er så lidt sure da de ikke har hængt helt til nu, da det egentlig først er nu man høster denne sort.
Men idag har jeg lavet saft på min elskede saftpresser. Tror man må eje en saftpresser og en blender hvis man vil leve sundt ;-).


Noget saft kom i en kande i køleskabet og kan bare drikkes når man har lyst, noget andet blev brugt til varm æbledrik.
I glasset har jeg varm æbledrik, der er friskpresset æblemost, en øko appelsin i skiver, nogle kanelstænger og nogle stjerneanis. Det har så fået et opkog og drikkes ligesom alkoholdfri hvid glögg.De største af æblerne blev brugt til denne æblekage, min datte så smukt har dekoreret med æbleskiver.
Den blev spist i vores nye drivhus, selvom det blæste og var koldt udenfor, var der dejligt varmt inde i drivhuset.
Opskriften finder du her: http://www.tinadalboge.dk/mad-og-drikke/fredagens-kreative-kokken-den-laekreste-kage, fra Tinas kreative blog. Forsat god efterårsferie!

4 kommentarer:

 1. Det ser da bare så lækkert ud !
  æbler er fantastiske :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. ja det hyggeligt og dejligt, især når de så også er gratis

  SvarSlet
 3. æbleferie lyder virkeligt hyggeligt! og den æbledrik vil være god til jul, for os som ikke tåler så meget rigtig gløgg ;-)

  SvarSlet
 4. Ja men æbledrikken står også i Kernesund økomad bogen.
  Kh Doreen

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar