Jul

Jul
Jul

lørdag den 5. januar 2013

Bønnefrikadeller. Vegetar igen...hmmm????

 
1.jan 2013 begyndte jeg at spise vegetar mad igen. Når jeg siger igen er det fordi, at det gjord jeg for 13-14 år siden og dengang jeg stoppede havde jeg gjort det i 12 år. Jo vegetar i 12 år. Dengang blev det lidt for besværligt, at lave dobbelt mad, da min datter bare skulle have kød, den store kødspiser og  min mand var sådan set ligeglad, kunne godt lide min vegetar mad men spiste også kød nu og da.
Men jeg ved ikke, hvor lang tid det bliver denne gang, 1 måned, 1/2  år...12 år igen? Men har brugt det som nytårsforsæt.
Det en del af en proces jeg er i for, at prøve at finde mig selv igen.
Jeg har faktisk taget tilløb til det længe, for kød har længe ikke sagt mig noget.
Dengang var jeg fanatisk. Igen kød, kylling eller fisk. Jeg ved heller ikke helt med det, indtil nu ikke noget af det. Æg og ost er okay.
I dag skulle jeg lave nogle bønnefrikadeller fra en bog. Der stod at jeg skulle bruge to dåser baked Beans. Der hældes i en sigte og tomatsovsen hældes fra. Nu æltes bønnerne med hænderne og så skulle de formes til frikadeller, der vendes i grahamsmel og steges på panden. MEN NEJ!, det var da noget værre snask. 
 
 
En af mine gamle vegetarbasisting måtte i brug. Dette her kan købes i helsekosten og er fint mel af andre knuste bønner(du kan også købe en grov udgave). 100g af det måtte i, et revet løg, et æg og lidt mel. 
 
 
Så begyndte det, at ligne ordentlig fars. Håber ikke den der havde skrevet bogen var for meget kødspiser...for det var ikke okay.
 
 
Så steges de gyldne på begge sider.
 
 
I dag fik jeg kartoffelmos, persillesovs og bønnefrikadeller. Det var helt okay og jeg har det godt med det, savner ikke noget. De andre fik medisterpølse til. Jeg lavede en portion, der gav 10 frikadeller, så der også til frokost på rugbrød, en burger eller til at fryse ned. 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Hej Doreen,
  Det ser meget lækkert ud. Men tror du ikke det blev noget snask fordi den ene dåse bønner jo er bønner i tomatsovs og ikke natural. Altså er den første dåse med tomatsovs jo automatisk noget "snask". Jeg har selv lavet bønnefrikadeller på den måde og ved at det ville have gjort min fars alt for tynd. Bare en tanke :)

  - Alice

  SvarSlet
 2. Jo det kunne du have ret i.
  Tak for tanken.
  MVH Doreen

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar