Jul

Jul
Jul

fredag den 22. juni 2012

Hyldeblomst tid


Så har Pippitime haft fødsselsdag og fundet en vinder til sin første give away. Wau! et år det har været og hvor er det gået hurtigt. Da jeg startede var der kun et par få, der fulgte med og jeg tænkte bare "Nå! okay, men jeg har det altså sjovt og afstrssende med det " og det jo det vigtigste, men der kan alligevel ske meget på et år. Jeg har i alt haft 11.700 hit, skrevet 118 indlæg og det jo i virkeligheden ikke meget. Nogle skriver dagligt et indlæg. Mit sidste indlæg er læst 45 gange og det forige 80 gange. Så jeg er vældig godt tilfreds. Det nemlig uden at googeloptimere osv, men det jeg så ved at sætte mig ind i nu. Man må jo hele tiden udvikle sig. Sjovt nok er det mest populære indlæg "Citronfromage from my childhood", der er vist 485 gang.
Nå men tilbage til Hyldeblomstsaft. Det kan man lave lige nu i store mængder, hvis man vil. Nogle gemmer bruge mælkekatoner og fryser saften ned, så behøver man ikke at bruge atamon.
Der er masser af hyld at finde på offentlige steder, hvis du ikke har i haven.Du skal bruge en stor gryde eller skål til at putte 40-50 klaser hyldeblomster i (uden grene og blade). 2 økologiske citroner i skiver, et brev citronsyre, 700g-1 kg sukker(jeg bruge rørsukker, du kan også bruge almindelig sukker eller stivia), og 1-2 l kogt vand, som hældes over det hele til sidst.Rør i det til sukkert er opløst. Lad det derefter stå i 3 dage og trække. Derefter sir du det og kan nu fortyde det med vand efter smag. Du kan også putte dansk vand i eller hvidvin.


Hyldemors blomster dufter noget så skønt, når du plukker. For mig er det helt meditativt at plukke og lave. Jeg kan slet ikke lade være med at fortælle hyldemor, hvad hendes blomster skal bruges til.
Hyldeblomstkoncentratet er godt til mange ting f.eks kagecrem, lagkage osv
Men da det fyldt med sukker er det ikke noget jeg går at slukker tørsten med, men et enkelt glas i ny og næ.
Jeg dog den eneste her i familien, der kan lide det, de andre syntes det for sødt.


5 kommentarer:

 1. fedt Doreen at så mange elsker din blog!

  jeg tror også der gror noget hyld her, men kende rikke froskel og syntes der er mange planter der ligner hyld!

  SvarSlet
 2. Hyld smager af sol og sommer. Man kan nemt reducere sukkermængden, så kan det være de andre i familien bedre kan lide det?

  SvarSlet
 3. Tillykke med blog fødselsdagen.:)
  Lækkert med hyld
  Og delikate fotos
  Hilsen Mona

  SvarSlet
 4. tak skal I have. Manden tog noget saft idag på egen hånd efter hårdt arbejde, han fortyndede det bare meget, så nemt er det jo selv at bestemme hvor sødt det skal være.
  Anja Hyld er nu ikke svært at tage fejl af, der er kun den der dufter på den måde, det må jeg vise der på fredag.
  Kh Doreen

  SvarSlet
 5. Jeg lavede engang hyldeblomstmousse ... Kan du huske den, Doreen? :-) ... Lavede den engang senere, men på købesaft; det blev en skuffelse. Moralen er: Hjemmegjort er bedst!

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar