Jul

Jul
Jul

søndag den 10. juni 2012

Fødselsdag og Københavertur


Sidst i Maj var det min mands fødselsdag. Ikke noget han overhovdet går op i, der vi meget forskellige. Men man må godt hygge lidt om maden. Måske du har samme smag, som ham, prøv at læs videre.
Da han normalt altid spiser grove rugboller og havregrød, så det en helt fest, at starte morgen med et par hvede fødselsdags boller. Sådan var det faktisk også i gamle dage, der fik man kan hvedebrød ved højtider, sikkert meget sundere.
Her er en med Emmentaler ost(den eneste ost vi spiser og det sjældent) og pæresyltetøj.

Fødselsdagsboller:
4 dl rimælk
1dl tykmælk af en slags
1 dl vand
lunes til det er fingervarmt.
Så puttes en æg i
40 g gær
evt.kardemomme
og hvedemel til det er æltes sammen til en klump.
Stilles til hævning en halv time. Trilles til boller, der igen hæver en halv time. Pensles med pisket æg og puttes i ovnen på 200grader i cirka 10min til de er gyldne. ævetiden er vigtig. Hvededej skal hæve så det bliver luftige boller.


Vi tog en tur ind til København.Gik fra metroen ved Konges Nytorv ud af Stor Kongensgade og ved den sidste sidevej på højre hånd, drejede vi ned til havnen og gik tilbage igen langs havnen til Nyhavn.
Vi endte i Tivoli, det var jo så skønt vejr.
Herinde spurgte jeg ham, hvad han havde lyst til at få til aftensmad, hvis han skulle være helt ærlig. Det var altså burger!!!!Mand og datter fik kødburger, jeg snuppede en vegetar når nu der var den mulighed.
Fra spisestedet var der en fin udsigt over springvandet ved plænen, så må I selv finde ud af hvor det var. Kan nemlig ikke huske hvad stedet hed. Men det smagte godt når nu det skulle være.


Så var det hjem til lagkagen, lavet som han kan lide den selvfølgelig.
En købt lagkagebunde lægges på et fad. Herpå knuses nogle købte makroner, noget hjemmelavet kagecrem(det må du google) og noget købt jordbær/rababergrød puttes på, endnu en kage bund og det hele gentages. Den sidste kagebund puttes på.
Derpå kommes der hvid glasur på lavet af flormelis rørt med lidt vand. Nu står kagen til næste dag, så den kan nå at sætte sig.
Næste dag piskes lidt flødeskum, der puttes rundt i kandten og halvverede jordbær lægges rundt i flødeskummet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar