Jul

Jul
Jul

søndag den 27. november 2011

1.søndag i advent.


Ikke noget vi som sådan fejre, men for nogle år siden gik min datter fra kalender gaver til kun at ville have fire gaver før jul,så det mere det disse dage symbolisere.
Dejligt at have fri og kunne sove længe.
Egentlig kom det noget bag på mig, at det var 1.søndag i advent midt i november måned?
Nå! men jeg startede morgen med hyggelig morgenmad. Hjemmebagte speltboller fra igår, og julete.
Dåsen jeg købte sidste år på udsalg lige efter jul blev fundet frem og så blev der brygget julete.Denne gave lå længe og ventede på at min datter gad at vågne.

Faktisk skulle min datter og jeg have været til julemarked på Gisselfeldt, det jo gået hen og blevet en tradition de sidste par år. Men det blæste allerede meget udenfor og småregnede, så hvor hyggeligt ville det lige blive, og så viste man jo ikke lige hvor slemt det ville blive når stormen rigtig ramte sjælland.
Så vi aftalte at hygge os hjemme istedet.
Hunden skulle dog luftetes, så det blev vi andre da også og blæst ordenligt igennem.
Hjemme var det frem med grenklipperen og ud i have, mark og skov og samle grønt ind til juledekoration. Skønt at have det hele lige udenfor døren.

Der er også blevet bagt en plade småkager idag. Lad nu være med at tænke "Hvor overskudsagtigt", for det tager altså kun cirka 20 minutter at lave disse.

Hokonskager:

300g hvedemel
125g flormelis
200-250g smør
1 æg

Alt æltes sammen til en samlet masse, der deles i tre ruller, som trilles i lidt sukker og skæres i skiver. Skiverne lægges på en plade, der kommer i ovnen på 200 grader og bager 8-10 min. Værre er det altså ikke.


Nu ville jeg gerne udnytte, at jeg ikke skulle på arbejde idag og lave lidt julehygge hjemme.Så det blev privioteret. For der skal nok komme masser af andre dage, hvor jeg har meget mindre tid til det.

Nogle af mine venner tror, at jeg aldrig spiser noget med sukker, fordi jeg har levet og lever stadig meget kernesundt. Men indimellem gør jeg og da mormor ikke lever mere til at lave småkager og skabe den stemning så må jeg jo selv (Har heller aldrig fået lavet nogle kernesunde småkager der var gode, men meget andet dejligt sundt guf).
Jeg vil fokusere på hvor dejligt det er at jeg har haft en mor der har lært mig at lave mad og bage, kan slet ikke forstille mig, hvordan det ville have været hvis hun ikke havde gjort det.
Derfor skulle småkagerne også i min mors gamle kagedåse, som vi har arvet, for rigtig at værdsætte hende for dette.Imens der blev smagt på småkagerne, så fandt jeg de kreative evner frem og frembragte en juledekoration. En rigtig hyggelig dag, imens det rusker udenfor.

1 kommentar:

 1. Sikke hyggelige juletraditioner I har :o)
  og godt I fandt ud af at hygge jer hjemme i det vejr ! for pokker da, hvor blev det vildt. Kunne heldigvis se på FB at jeres drivhus holdt ..
  her er jeg vandet inde, så jeg må vente med at tage på arbejde til jeg kan komme ud.
  Rigtig flot juledekoration du har kreeret.
  hilsen Mona

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar