Jul

Jul
Jul

lørdag den 13. august 2011

Gæster til sund og glutenfri frokost


Idag har været en superhyggelig dag. Tænk jeg har haft besøg af to gamle skolekammarater. Takket være "Den kernesunde blog" og Facebook er det lykkes os at finde hinanden igen efter rigtig mange år. Jeg har ikke regnet det ud, men måske er det 25 år siden vi gik i skole sammen.
Jeg fik et lille tip om, at en af dem faktisk spiste glutenfri kost. Det vil sige brød, der ikke er bagt af hvede, spelt, rug, byg, og havre. Jammen så der da nok ikke nogen melsorter tilbage tænker I måske,men det er der. Man kan bruge rismel, hirsemel, mandelmel, majsmel og flere andre. Det bare meget anderledes at bage med de melsorter, det skal man lige vænne sig til og lære.

Jeg valgte at droppe almindelig frokost med rugbrødsmadder.
Droppede helt brød.

Her er de tre salater jeg valgte at lave:
1.En med Romanisalat hakket, vandmelon i tern og ristede solsikkekerner over.
2. En katoffelsalat fra bogen Køkkenrevolution på høje hæle (dog uden vanilie,kanel og dadler, der var lidt for flippet til mig).
3. En waldofsalat med finthakket spidskål,reven gulerod,æble i fine tern,soyayoghurt,vanilie,ingefær, vindruer, hasselnød og valnød.Dertil var der grillede kyllingespid, af kylling marineret i soya, ingefær, appelsinsaft, og lidt olie.

Der var også en peanutsovsedip til, som jeg ikke fik taget et foto af, den var også fra bogen: Køkken - revolution på høje hæle.
Til kaffen fik vi en kage også fra bogen, lavet af dadler, mandelmel,æg, appelsinsaft og skræl,kakao, og banan. Da kagen var bagt blev den betrukket med 70% smeltet chokolade, og da det var stivnet soyapiskefløde (der var pisket dagen før, så minder det mest om piskefløde) og derpå masser af jordbær.
Kagen bliver sådan lidt konfektagtig pågrund af dadlerne, men sundere end en kage bagt med hvidt afbleget sukker.


2 kommentarer:

 1. det ser meget lækkert ud, specielt de kyllingespyd der ;-)

  SvarSlet
 2. wow - sikken menu ..
  og herligt vi kan inspirere hinanden her på bloggen. Køkkenrevolutionen har jeg også anskaffet mig - så det er vist bare at kaste sig ud :o)
  Iøvrigt er det en cool blog du har.
  hilsen Mona

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar