Jul

Jul
Jul

mandag den 16. september 2013

Rugbrød med tranebær

 
I årevis har jeg ikke kunne lave rugbrød af surdej, det har altid drillet. Men nu kan jeg og våger mig ud i, at eksperimenterer. Lige for tiden med at putte tranebær i rugbrødet og hele familien syntes om det.
Kan heller ikke forlige mig med at give 30-40kr for et godt rugbrød hos bageren, det alt for dyrt syntes jeg.
 
Her er opskriften inspireret af Camille Plum.
Surdejen:
25g gær
1,5dl vand
170g hvedemel
Stilles lunt et døgn til den bobler og lugter sur
 
Surdejen blandes med for dejen der er:
1 liter lunkent vand
1 øl
1, kg rugmel
50g hørfrø
20g solsikkekerner
50gsesamfrø
60g salt
1 spsk. honning
Står igen lunt et døgn
 
En halvt kg surdej tages nu fra og puttes i to glas og stilles i køleskabet. Kan holde sig i 10 dage.
 
I dejen i blandes nu 450g rugmel, 500g hvedemel, 4, 5 dl lunkent vand og 50g tørre tranebær. Dejen dele i to og puttes i to smurte forme, drysset med lidt rugmel
Hæver i 1-3 timer alt efter temperaturen. Den må løfte sig en cm over form kanten.
Prikkes nu meget med en gaffel.
Bages i ovnen i2 timer ved 160grader
Så tages de ud af formen og får eftervarmen.
Til sidst tages de ud og pakkes i et rendt viskestykke.
Man må først skære i dem dagen efter.
 
 


1 kommentar:

  1. Yum, hvor ser det bare godt ud - hjemmebag er bare lækkert (:

    - Anne

    SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar