Jul

Jul
Jul

søndag den 5. maj 2013

Vegetarisk bryllupsdag

 
Her forleden havde vi bryllupsdag, den.2 maj. Kan huske, at vi desværre ikke kunne få 1.maj da Københavnsrådhus havde lukket den dag og det siger sig selv. Men det var ellers en dag vi begge forbinder med noget festligt og særligt, men det blev altså 2.maj.
 
Jeg har nu været vegetar siden nytår og min mand har fulgt efter de sidste par måneder. Så det kun vores datter der spiser kød nu, så hun syntes vi lidt irriterede.
Men vi har det skønt med det og lider ingen afsavn. Men kødspisere kan tage hvad de kan bruge, måske ideer til tilbehør.
Så vi valgte, at droppe at gå ud af spise, for hvor fandt vi lige noget super lækkert vegetarmad, så måtte vi nok helt til København og det gad vi ikke den dag. 

 
Så jeg valgte, at lave tre retter mad(noget vi aldrig gør men det skulle jo være festligt).
Forretten var sådan lidt grønsagssnaks ala græsk inspireret.
Der var lidt salat af babysalat, og spirede radiser, lidt valnødder, lidt feta, lidt oliven og lidt små tomater i forskellige farver. Flot så det ud og det gør det meste vegetarmad, mange farver.

 
Hovedret bestod af grønsags lasagne, for der må nemlig selv kødspiseren i huset sige, at det smager godt.
Man tager et løg og to fed hvidløg og svitser på en pande. Så tilsætter man nogle champignoner ca.400g og svitser videre. Tilsæt en dåse flået tomat og lad det lige få et opkog og sluk.
I en anden gryde tager du og laver en opbagt sovs af en spsk. olie og 1-2 spsk. hvedemel og i det som er varmet lidt, hælder du langsomt 2-3 dl bouillon. Når det har fået et opkog og ligner sovs, putter du cirka 400g spinat i(frosne kugler der ligger og tør op i det varme).Salt og peber og sluk
I et ovnfast fad lægger du et lag lasagne plader, jeg bruger fuldkorns. Derefter halvdelen af tomatsovsen og halvdelen af spinatsovsen og så et lag plader igen og det sidste tomatsovs og det sidste spinatsovs.
Til sidst reven ost og så i ovnen på 200 grader i en halv time til 45 min, stik lidt i den for at mærke om pladeren er blevet bløde og møre. 

 
Dertil brændenælde flutes med brændenælde pesto. Jeg havde bagt nogle flutes efter en almindelig opskrift og i dejen puttede nogle brændenælder i, finthakket. De blev så bagt lidt og taget ud. Der blev skåret lidt huller i brøden og puttet brændenælde pesto i hullerne, ligesom man ville gøre, hvis man selv lavede hvidløgs flutes. Du kan sagtens bruge købe pesto og måske putte lidt hakket spinat i dejen. Så ind i ovnen igen til det var gennemvarmt. Mums! de smagte godt 
 

Til dessert fik vi vanilje is i høje fine glad med lidt hakket fersken oven på og lidt hindbærsovs. Peace Melbær.
Ikke særligt dyrt, men et utroligt velsmagende måltid, der blev indtaget i drivhuset i solskin. 

1 kommentar:

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar