Kanel snegl.
Sidst vi var inde i København, så vi et skilt hvor der stod "Lakrids snegle". Resten af min familie syntes det lød HELT forkert og jeg tænkte" hvor spændende, Ja hvorfor ikke".
Så det måtte jeg hjem og afprøve, i det mindste med halvdelen af dejen, så de andre kunne få nogle traditionelle.
Så jeg lavede en helt almindelig snegle dej:
Opskrift til cirka 15 snegle
100 g smør
5 dl mælk
30g g gær
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1/2dl sukker
1 æg
cirka 200g hvedemel100 g smør
5 dl mælk
30g g gær
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1/2dl sukker
1 æg
Æltes til en klump, der fik lov at hæve 1/2 time - 1 time.
Derefter rulles dejen ud til en firkant.
Kanelfyld:
150 g blødt smør
1 dl sukker
2 spsk. kanel
Fyldet smøres ud på firkanten.
Nu kommer det med lakridsen. For på haldelen af dejen dryssede jeg nu godt med lakridspulver, 1-2 tsk.
Næste gang vil jeg lave kagefyld i to skåle, så der i halvdelen kun kommer lakridspulver og i den anden halvdel kanel. Så tror jeg lakridsen træder endnu mere igennem, men eller var det fint nok også bare, at ane lakridssmagen.
Husk af købe lakridspuler af ekstrakt og ikke rod, da det smager af meget mere. Køb det i helsekoster.
Går du helt amok ligesom mig næste gang skal du måske også prøve, at putte lidt pulver i glasuren.
Der nåede slet ikke glasur på disse før de var spist!
Lakrids snegl.
Hm, det lyder vel nok lækkert, den opskrift må jeg prøve. Tak.
SvarSlet