Kål har fået en comeback!
Her er en skål friske Rosenkål, som jeg købte på grønsagsmarked i Roskilde, som der er hver lørdag.
Smadder hyggeligt sted og lige stedet at finde frisk Rosenkål.
Kål er blevet meget modernet, fordi kål har det ideelt i vores kold nordiske klima. Så denne typiske vintergrønsag, er det typisk bevis på moden omkring det Nordiske køkken.
Jeg købte 500g rosenkål. Har faktisk nægtet, at spisen siden jeg var barn. Fordi man har smagt de der udkogte frygtlige udgaver af Rosenkål. Men fornylig smagte jeg en salat med rå Rosenkålsblade i. Jeg vil forsøge at opfinde min egen Rosenkåls salat.
Her er en skål rensede Rosenkål. Tag de yderste blade af og skær pletter af og skær lidt af stokken.
Så de klar hvis de skulle koges til kogte Rosenkål. Men det skulle de ikke bruges til i dag.
Min Rosenkålssalat bestod af 500g rensede Rosenkål, hvor kun bladene kommer i salaten, stokken smed jeg i komposten. En halv bakke friske skyllede spinatblade, en håndfuld tørrede tranebær, en halv agurk i tern og en mango i tern.
Salaten spiste jeg til nogle kogte kartofler og en vegetarisk burgerbøf. På salaten puttede jeg lidt pesto. Jo der var også en hvid sovs den kom ikke lige med på fotoet.
Jeg overvejer helt klart, at skulle have kål i køkkenhaven i år. Det gode er jo også, at flere af kålsorterne kan stå i køkkenhaven lang hen i vinterperioden. Så du kan på den måde forlænge din køkkenhaves periode.
Det ser rigtig lækkert ud. Tak for inspiration.
SvarSletRosenkål er lækkert - og den salat kunne jeg sagtens finde på at lave.
Er rosenkålsbladene rå ? eller har du kort blancheret dem ?
De rå
SvarSletKh Doreen