Jul

Jul
Jul

tirsdag den 12. februar 2013

Forsinkede fastelavns boller

 
Bedre sendt end aldrig og er du en af dem der har vinterferie i denne uge, så kan du/I også nå at bage dem. Vi fik dem først i går, fordi vi fik besøg der og ikke i søndags.
Til den opmærksomme læser, ja jeg har fået en ny voksdug i køkkenet. Nu den ikke lyseblå med polkaprikker, men mere sådan latte farvet. Faktisk kunne min blog have heddet "Den prikkede dug" :-)

 
Opskrift: Der bliver cirka 16 boller.
Først laver du en dej af:
100g smeltet smør, hvori du har puttet 2, 5 dl mælk og et æg. Det skal være lunket, så putter du 20g gær i og rører rundt. Tilsætter 2 spsk. sukker, 1 tsk. kardemomme og 600g mel.
Ælt det sammen og lad det hæve lidt.
 
Creme fyld:
1 spsk. lys maizena, et æg, 2spsk.sukker og 2,5-3dl mælk koges sammen og afkøles.
 
Du laver nu bollerne og i hver bolle laver du en fordybning til en spsk. creme og lukker sammen og lægger bollerne på pladen med sammenføjningerne nedad. De hæver lidt igen.
Pensel med pisket æg.
Bag bollerne til de er gyldne. cirka 15 min på 200grader.
 
Når bollerne er afkølet kan du putte chokolade glaser på af flormelis, kakao og lidt vand.
Du kan også flække bollerne og putte flødeskum blandet med æblemos ind i.
 
Det bestem ikke en sund bolle.
 

 
 
 

2 kommentarer:

  1. Fastelavnsboller kan man da fint spise det meste af februar. Jeg har da ihvertfald planer om at bage en pladefuld til alle vinterferie børnene i morgen.

    Hav en hyggelig aften.

    SvarSlet
  2. God ide :-)
    MVh Doreen

    SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar