Så bliver, der købt ind til" Henrik IV´s Kyllinng". En ret vi så i fjernesynet for en del år siden. Der blev det fortalt, at den franske konge, dengang anbefalede alle i frankrig, at spise denne ret en gang, hver måned for at holde sig raske og sunde. Tror det var i 17-1800 tallet.
Så meget jeg kan bliver købt økologisk, det jo en ret, der skal helbrede.
Det en ret, der tager 2-2,5 time at lave, så husk lige det. Derfor lavede jeg den idag på en lørdag.
Denne er til 6 per.
Henrik IV´s Kylling.
2,75l hønsefond
3 stykker bacon
2 løg i kvarte
3 stilke blegselleri
8 gulerødder
4 porre
1 hvidløg
lidt peber
et stort bundt laurbærblade
en økokylling.
Alt renses og skæres i mindre stykker og kommes i en stor gryde.
Kyllingen er forinden fyldt med:
Fyld:
finthakket lever, hjerte og kråse fra kyllingen
125g hvide brødkrummer
60g bacon
60g kogt skinke
3 hakkede løg
2 fed hvidløg
20g persille
2 æg
1/2 tskf. salt
Alt renses, hakkes fint og blandes sammen og puttes i kyllingen, der bindes sammen med sejlgarn.
Nu koger det hele i en halv time, så vendes kyllingen og koger en halv time mere.
Så tages kyllingen op og fyldet tages ud, det er det der er i den ene skål, den til højre.
De grønsager, der var i gryden tages også op, de skal ikke bruges.
Kyllingen pilles og kødet lægges i suppen, sammen med nye grønsager.
De nye grønsager:
6 gulerødder
5 kartoffler
3-4 løg
4 porre
et halvt hvidkål.
Alt renses, og hakkes fint.
Det hele puttes i gryden med suppen og kyllingen og koger 10min.
Sauce gribihe blandes. Det er det i skålen til venstre.
1, 5 tsk dijonsennep
1,5 tsk hvidvinseddike
8 tsk olivenolie
1 tsk hakket kapers
1 tsk hakket cornichoner
1 hakket kogt æg
noget hakket persille
Det hele røres sammen.
Man kan riste et stykke toastbrød og hælde suppe over og servere resten ved siden af på en anden skål.
Jubi vi har også mad til imorgen.
Det varmer og lægger ligesom en dejlig hinde i en halsen, hvis man har ont i halsen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar