Æblesmør er en slags æblemos, der bliver kogt ind med krydderier.
6 æbler, skåret ud og med skræl og det hele, et par stjerneanis, 1-2 kanelstænger,1 vaniljestang, 0.5 dl sukker og 0,5dl muscovadosukker.
Du koger æblerne med skræl og kærnehus, for at få så meget pektin med som muligt. Når de har kogt i en halv time, kører du det hele igennem en si.
Den siede æblemos, koges nu ind på lavt blus. Det tog mig 1,5-2 timer. Mosen bliver mørkere, som det koges ind.
Smager herligt på et stykke brød og er en sjov værtindegave.
Hej.
SvarSletRigtig god opskrift. De sidste æbler fra haven skulle til at bruges, så da jeg faldt over denne blog, var det selvfølgelig æblesmør de skulle bruges til. Jeg havde ikke lavet det før, men spurgte mig til råds hos en veninde, som sagde, at der også skulle bruges både kardemommekapsler og nellike. Så jeg fuldte din opskrift og tilsætte de to andre ingredienser, hvilket gav et rigtig godt resultat. Så det kan i hvert fald sagtens anbefales. :)