Jul

Jul
Jul

mandag den 12. august 2013

Hestebønne humus

 
I år har vi haft hestebønner sået for første gang. Det var efter, at jeg have læst Camilla Plum forgude denne bønne og set den brugt i flere vegetar kogebøger.
Men jeg havde helt glemt, hvad det var for en sær bønne jeg havde sået. Så godt, at jeg her forleden havde besøg af en tidligere gartner, der kunne fortælle mig det.
Bælgene er store og lange og inden i ligger bønnerne godt beskyttet i noget, der minder om skumgummi. Naturen er fantastisk.

 
Smukker er bønnerne også, se her i skålen
For at bruge dem til humus skal de, når de er friske, kun koge 8 min.
 
(Hvis du skal bruge dem tørret en dag, skal de koges 3 timer og også have ligget og udblødt i vand først natten over, inden kogningen).
 
Når de er kogt afkøler du dem og nu skal hinden fjernes. Jeg trykkede bare fyldet ud, næsten som man smutter mandler.
Indholdet putter du i en blender med en fed hvidløg, lidt citronsaft, salt og peber og noget olie, cirka en dl.


 
Nu får du den skønneste pure, som er hele besværet værd. Smager en del af ærter og har en skøn cremet konsistens.
Brug den, som tilbehør til kød eller vegetar retter.
Eller på rugbrødsmadder med kogte kartoffeler, det smager godt

1 kommentar:

  1. Jeg dyrker altid hestebønnerMen jeg bliver i køkkenhaven fordi de er nemme og flotte og gode.
    Men jeg bliver også altid i tvivl om hvad jeg skal bruge dem til. Næste år vil jeg prøve din hummus opskrift. Det ser lækkert ud.

    Lotte

    SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar