Jul

Jul
Jul

torsdag den 28. marts 2013

Chiabrød

 
Inde i Lagkagehuset i København, har jeg nogle gange købt et lækkert brød, der hed Chiabrød.
Da jeg så så, at jeg selv kunne købe Chiafrø en dag, så måtte det prøves.
 
Opskriften står på dåsen med frøene:
6dl skummemælk
2dlyoghurt
50g gær
2tsk salt
1 spsk. honning
2dl havregryn
2dl chiafrø
200g grahamsmel
500g hvedemel
 
Sæt frøene i blød i halvdelen af mælken. Varm resten af mælken så det lunket og bland alle tingen sammen. Måske ikke alt melet for dejen, skal ende med at være som en fast grød.
Så puttes dejen i forme. Bag i 70min i en ovn på 185grader, måske lidt længere. Bollerne 15-20min.
Tag brødet ud af formen og lad dem stå i ovnen ved eftervarmen. Skær først i dem dagen efter.
 
Frøene indeholder meget omega 3, som er godt for os at få.
Frøene var Inkaindianernes føde for meget længe siden, nu den genopdaget og kaldes for "Runners food"
Frøene stammer fra planten" Salvia Hispanica".



 
Brødet holdt sig frisk i næsten en uge. Elsker brød der ikke bare er tørt dagen efter.
Det kunne nemt fungere som rugbrød.
Noget af dejen lavede jeg boller af.
Jeg har købt min bøtte med frøene, der hvor jeg ellers bestiller mine kosttilskud, som hedder "Natur og helse":
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar