Opskriften er her:
Opskrift på saftig blommekage:
175 g blødt smør, 250 g sukker, 1 tsk vaniljesukker, 3 æg, 300 g mel, 2 tsk bagepulver, ½ dl mælk, 5 blommer (fx Preside...
nt), ½ dl brun farin
Vaniljeskum:
2 dl. piskefløde, ½ stang vanilje
Pisk smør, sukker og vaniljesukker, til det er lyst og cremet. Tilsæt æggene 1 ad gangen, mens du pisker. Sigt mel og bagepulver i dejen, og tilsæt mælk. Rør dejen sammen. Hæld dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm. Skær blommerne i kvarter, og fordel dem på toppen af kagen. Drys brun farin over blommerne. Bag kagen på 180° i 40 minutter.
Kagen serveres med letpisket flødeskum, vendt med vanilje.
Vaniljeskum:
2 dl. piskefløde, ½ stang vanilje
Pisk smør, sukker og vaniljesukker, til det er lyst og cremet. Tilsæt æggene 1 ad gangen, mens du pisker. Sigt mel og bagepulver i dejen, og tilsæt mælk. Rør dejen sammen. Hæld dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm. Skær blommerne i kvarter, og fordel dem på toppen af kagen. Drys brun farin over blommerne. Bag kagen på 180° i 40 minutter.
Kagen serveres med letpisket flødeskum, vendt med vanilje.
Men fotoerne er mine og taget af den blommekage jeg selv bagte idag.
Med et træ fyldt med modne Viktoria blommer, må man finde på noget og dette var ikke noget dårligt valg.
Uhmmmm, den må prøves - vi har blommer på vores træ for tiden - nogle lidt overmodne, så de kunne vel fint bruges til kage:-) Forleden lavede jeg blommegrød, som vi spiser på havregrynene om morgenen. Dejligt:-)
SvarSlet