Tror jeg går og savner min mor lidt for tiden. Nok fordi hun altid kom fra København og helt ud til os på landet og boede når det var ferie.
Det startede her forleden, hvor jeg lavede abricostrifli. Noget jeg aldrig har lavet i min voksentid. Men som barn fik vi det ofte, også lavet af svesker. Trifli er tørret frugt, som bliver kogt til en mos. I et glas fylder man så nogle knuste makroner, dryppet med lidt f.eks julesnaps. Derpå skiftevis abricosmosen og vaniliekagecrem.Til sidst flødeskum. Det var er hyggeligt gensyn.
I dag måtte jeg så bare lave kløbenboller, der er en slags tyske juleboller. De har dem tit hos bagerne i København. Min mor (kaldet mormor her i huset, pågrund af min datter) havde ofte købt dem, hun elskede dem. Bedst var det når hun selv bagte dem, som jeg gjor idag. Mange siger nok" addd" pågrund af fyldet, især hvis de er fra min generation. Men her er jeg nok lidt gammeldages, for det var hyggeligt for første gang bare at fylde syltede kirsebær, pomerans, syltet appelsinskal og rosiner i MUMS! For en gang skyld at tilfredsstille mine behov.
Det er boller, der minder lidt om kage, og jeg tror min mor troede hun synede lidt mindre med dem end en kage. Min mor lever ikke mere, men når vi kom på besøg hos hende, startede vi ofte med sådan en bolle og en kop te.
Det gjor jeg så også idag, og kunne mærke at lakriste, yogate og alt det der ikke duede, der skulle sort te til" som i de gode gamle dage".
Bollerne blev spist med velbehag af hele familien.
Kløbelboller
75g smør smeltes og deri blandes
1/4 liter mælk
1 æg
(mærk nu efter om blandingen ikke er for varm eller for kold, den skal være lunken)
så blandes 25 g gær i
lidt salt
2 spskf sukker
25g hakkede syltede kirsebær
50g pomerans
50g syltede appelsin skal
50g rosiner
2 spskf reven appelsinskal
cirka 400g mel.....dejen må endelig ikke blive for fast, skal ikke æltes.
Stilles nu til hævning i mindst en time, og overhold det nu.
Bollerne sættes på pladen med en ske.
De hæver nu igen i 15-20 min
De pensles med en sammenpisket æg.
Bag dem i en 200grader varm ovn til de er godt gyldne.
Afkøl dem og spis dem med smør på eller smør og især gult syltetøj(hyben, appelsin, eller mirabelle) er godt.
Hvor har jeg det bare lige som dig, glæder mig til at afprøve din opskrift
SvarSletåhr jeg elsker kløbenboller og min datter hedder Pippi, ja faktisk pippilotta, jeg føler mig kaldet til at bage dem!
SvarSletMums go´ide med kirsebær...Glæder mig til at bage dem.:)
SvarSletFuck de er gode, brugte rosiner og sukat og apelsinskal, tak for opskriften:)
SvarSletHar valgt DIN opskrift fordi de ligner bagerens. Blev supergode!
SvarSletDe ser lækre ud . Er i gang med at bage dem nu til fødselsdag imorgen. Har lavet to forskellige dej med forskelligt fyld. Kunne ikke finde pomeransskal så det blev sukat.
SvarSletPomeransskal, sukat, korender og rosiner er smagen af Juleboller her i huset. Muuuuums.
SvarSletDer skal lidt kardemomme i syntes jeg
SvarSlet