Jul

Jul
Jul

tirsdag den 18. december 2012

Købe morgenbrød eller bage?


I lang tid har min mand og datter brugt det at købe noget færdiglavet morgenbrød, til morgenmaden.
Jeg kan bare næsten ikke holde ud at se på de der luftboller. Derfor har jeg nogle gange bagt nogle sundere bolle, med fyld i, af en art og med grov mel. Det er faldet i god jord med blandet resultat.
De er nu engang mest til lyst brød, ja jeg fatter det jo ikke, da jeg elsker fuldkorns ting. Men sådan er vi nu så forskellige.
Forleden måtte min mand dog smide bolle ud, der stort set ikke smagte af noget og hvis de gjord så smagte de harsk ....af fisk? Nok noget de smør pladerne med, men det er da ulækkert.
For, at glæde dem har jeg nu fundet på en opskrift til rundstykker. De smager af mere og mætter mere. Dem kan de lide.


Rundstykker.
100g smør smeltes
I gryden puttes nu 2dl mælk af en slags (ko eller ris). og 3 dl vand.
Når det hele er fingervarmt, tages det fra varmen og  puttes i en skål. Heri puttes 40g naturgær.
Lidt salt og 2 spskf. sukker(bruges under hæve processen).
300g hvedemel fra stenkværn af den mellemfine slags og 500g-700g fint hvedemel æltes nu i.
Dejen hæver med et fugtigt klæde over i en time.
Formes til boller der hæver 30-40 min(så bliver de så dejlige luftige). Pensles med æg. Drysses med birkes.
Bages i ovnen til de gyldne cirka 10-15min, ved 200 grader.

1 kommentar:

  1. Jeg er vild med bagerens brød, da vi har en ret god bager, som bager med fuldkorn. Men ellers er nybagt brød også det foretrukne herhjemme!. Sådan en lun bolle med koldt smør - det er der ikke noget som kan slå :)

    SvarSlet

Jeg bliver så glad når i skriver en kommentar