Så savnede jeg selv lige lidt inspiration til en uge plan. Hvilket jeg er begyndt at lave. Er også begyndt at handle ind til en hel uge af gangen hver mandag. Det sparer tid og penge.
Her kan I se min plan:
Jeg har været meget inspiret af denne smukke og lækre gratis E-bog, men måske lavet lidt om i opskrifterne så de passede mig lidt bedre eller hvis der var noget jeg manglede.
Mandag :Kikærte Tagine med Quinoa
http://filer.anima.dk/pdf/vegetariskvinter.pdf
Tirsdag: Risengrød
Lavet efter anvisning på pakken
Onsdag: Pastinak og æble suppe
http://filer.anima.dk/pdf/vegetariskvinter.pdf
Torsdag: Blomkålsroulade
http://www.madplanuge.dk/opskrift/252/Blomkaalsroulade-med-tilbehoer-af-gulerodsstave-og-tzatziki Denne var ikke nem at lave.
Fredag: Gulerods Ossobuco m. Kartoffelmos
http://filer.anima.dk/pdf/vegetariskvinter.pdf
Lørdag: Grønsags rulle med salat
http://filer.anima.dk/pdf/vegetariskvinter.pdf
Søndag: Frikadeller med Kartofler og stuvet spinat.
Frikadellerne laver jeg af denne bønne mix :
http://www.naturoghelse.dk/shop/farsmix-basis-fin-7220p.html
Cirka 2 dl, en kartoffelmos rest, et æg lidt mel eller Havregryn og krydderier og så steger jeg dem på panden.
mandag den 9. december 2013
torsdag den 5. december 2013
Tofu Masala (vegetarisk ret)
Det ser måske ikke ud af noget, men det smager godt. For hvordan får man egentlig Tofu til at smage af noget? Prøv denne. For eksempel hvis du får en vegetar på besøg.
Der er knald på krydderierne.
Tag et glas Tofu og skær den i tern. Bland ternene med 2 dl yoghurt, 3 tsk. karry eller garam masala, en lille knold ingefær revet(på størrelse med din tommefingernegl, 2 tsk. gurkemeje, lidt chiliflager lidt salt og peber, lidt citronsaft og 2-4 fed hvidløg fed.
Dette kan du blande om morgen eller dagen før og stille i køleskab.
Put det nu i et ildfast fad og bag det i ovnen i 15 min ved 200 grader.
Nu laver du en sovs ved at stege 2 løg og et par hvidløgsfed i lidt olie.
Derefter puttes, der lidt revnet ingefær i, en lille dåse tomatpure, lidt gurkemeje,4 dl vand og 1/4 dl piskefløde og det koges sammen.
Nu tilsættes det fra det ovnfaste fad, der har været i ovnen og det hele varmes godt igennem.
Du kan udskifte Tofuen med Kylling.
Smages til med salt og peber og spises med ris.
Så føler du dig henført til Indien.
Abonner på:
Opslag (Atom)