Jul

Jul
Jul

fredag den 29. juni 2012

Fødselsdag, lyn og torden



Så blev det min fødselsdag idag og hvilket vejr!
Men jeg ved det jo, efter at have holdt fødselsdag et par gange på Roskilde festivalden, som ung. Det kan være alt fra hed sommer, til regn i slutningen af juni.
Jeg havde taget fri fra arbejde, det besluttede jeg for nogle år siden, da jeg gik på gudindeskolen. Hvis jeg skulle gøre nogle gode ting for mig selv, så var det en af dem. Jeg skulle ikke på arbejde mere på min fødselsdag.
Jeg stod tidligt op, for jeg skulle have nogle gæster til brunch, kl.11.00. Efter bare at have været vågen et par timer, viste vejret sig fra den vilde siden. Det regnede bare helt vildt.
Jeg havde planlagt brunch i drivhuset, men bare det at tænke på at løbe frem og tilbage med mad og drikke, gjor mig helt træt. Så der blev dækket op inde i stuen.
Jeg havde dårligt sat mig med to gode veninder, før først lyn lyste det hele op og et kæmpe tordenbrag kom, kort efter gik alt lyset ud. Sådan blev det ved et godt stykke tid. 


Se her noget sjovt pasta jeg købte for et stykke tid siden til lejligheden. Købt i Isabellas livtidsbutik ved Gisselfeld. Det er favet med naturlige farver.


Derudover fik vi hjemmebage boller med rødbede og gulerødder(ny økologisk spelt melblanding),  købt oldtidsrugbrød,hjemmenbagte franske brød, hjemmelavede små pandekager med hyldelomst, jordbær, oliven, pastasalat, græsk yoghurt med müsli og agavesirup,emmentaler, røræg og hanegal pølser.
Det var mums!
Senere blev det faktisk godt vejr igen(sol og det hele) og vi kunne gå ud i drivhuset.  


Her indtog vi lagkagen, der var lavet med chokolademusse i bunden og jordbærmusse øverst.
Det var egen opfindelse og det blev ret godt.
Måske ikke den smukkerste lagkage, men den smagte godt. Den kan nu udvikles, så den også blivder smuk at se på.
Det har været en dejlig dag med gode snakke om passion, arbejde, blogs, branding, nyhedsbreve osv, stof til eftertanke. Rart med fælles interesser. Tak for en god dag!

Kan sagtens symbolisere mig med vejret idag, har også ting der buldre og brager inde under overfladen og som nogle gange kommer ud med et brag.


søndag den 24. juni 2012

Mit kæreste eje

Her er noget man ikke må tage fra mig.Mit tæppe, mit kludetæppe. Forfærdeligt 60ér /hippiagtigt ville nogle sige, og Wau! ville andre sige. Har hørt det hele. Men det er altså mit kæreste eje. Det kan igen lave om på.
Igår blev det vasket på uldprogram og hængt ud. Det er nemlig lavet af uld og var derfor temmeligt dyrt. Det cirka 5 år gammelt og flere gange har jeg syet huller sammen allerede. Men jeg bruger det også dagligt. Jeg har det altid liggende i min sofa, og det giver en dejlig tryghed, at pakke mig ind i det. Her om sommeren er det tit bare fødderen, der bliver pakket ind, når jeg ser fjernsyn  eller læser bøger.
Det købt i Isabellas livstidsbutik ved Gisselfeld. Siger ikke hvad det kostede.
Min mormor hæklede tit sådanne firkandter i min barndom. Jeg kan jo også godt hækle, men det bare frem og tilbage. Hvordan man laver sådanne firkandter ved jeg ikke. Er det svært?, gad faktisk godt lave et sommer tæppe, der ikke er i uld, men hvor finder jeg den nemmeste "opskrift" på dem?

lørdag den 23. juni 2012

Jordbærgrød og Skt.Hans


Elsker jordbær og rødgrød. Det bare sommermad. Som barn lavede min mor det altid, især i sommerhuset. Så blev skålene stillet ud til afkøling i bryggerset. Her sneg jeg mig så ud med en ske og smagte på det i smug.Mums! Jeg har lavet det ved at koge en masse jordbær med en lille bitte smugle vand, noget sukker og lidt vanilie. Når jordbærene er kogt "bløde", så jævner jeg det hele med lidt vand og katoffelmel, der er rørt sammen. Det må hverken blive for stift eller for flydende.


Min far lærte mig at spise det med mælk og corn flakes på, så det skulle lige afprøves her til morgen. Det var lige så godt som jeg husker det.



Vores bål var ikke særligt stort, det skulle også bare bruges til tre snobrød.Manden har lavet bål og jeg har været i skoven og skære nogle pinde og lavet snobrødsdej. Derudover fik vi også brændt et stort have bål af.
Jeg har brugt nogle tanker på at sende ønsker(mine egne hekse) afsted, både forleden til sommersolhverv og idag, med ønske om at nå mine mål, ønsker og drømme.Tranformation.
Hvad bruger du Skt.Hans til? 





fredag den 22. juni 2012

Hyldeblomst tid


Så har Pippitime haft fødsselsdag og fundet en vinder til sin første give away. Wau! et år det har været og hvor er det gået hurtigt. Da jeg startede var der kun et par få, der fulgte med og jeg tænkte bare "Nå! okay, men jeg har det altså sjovt og afstrssende med det " og det jo det vigtigste, men der kan alligevel ske meget på et år. Jeg har i alt haft 11.700 hit, skrevet 118 indlæg og det jo i virkeligheden ikke meget. Nogle skriver dagligt et indlæg. Mit sidste indlæg er læst 45 gange og det forige 80 gange. Så jeg er vældig godt tilfreds. Det nemlig uden at googeloptimere osv, men det jeg så ved at sætte mig ind i nu. Man må jo hele tiden udvikle sig. Sjovt nok er det mest populære indlæg "Citronfromage from my childhood", der er vist 485 gang.
Nå men tilbage til Hyldeblomstsaft. Det kan man lave lige nu i store mængder, hvis man vil. Nogle gemmer bruge mælkekatoner og fryser saften ned, så behøver man ikke at bruge atamon.
Der er masser af hyld at finde på offentlige steder, hvis du ikke har i haven.



Du skal bruge en stor gryde eller skål til at putte 40-50 klaser hyldeblomster i (uden grene og blade). 2 økologiske citroner i skiver, et brev citronsyre, 700g-1 kg sukker(jeg bruge rørsukker, du kan også bruge almindelig sukker eller stivia), og 1-2 l kogt vand, som hældes over det hele til sidst.Rør i det til sukkert er opløst. Lad det derefter stå i 3 dage og trække. Derefter sir du det og kan nu fortyde det med vand efter smag. Du kan også putte dansk vand i eller hvidvin.


Hyldemors blomster dufter noget så skønt, når du plukker. For mig er det helt meditativt at plukke og lave. Jeg kan slet ikke lade være med at fortælle hyldemor, hvad hendes blomster skal bruges til.
Hyldeblomstkoncentratet er godt til mange ting f.eks kagecrem, lagkage osv
Men da det fyldt med sukker er det ikke noget jeg går at slukker tørsten med, men et enkelt glas i ny og næ.
Jeg dog den eneste her i familien, der kan lide det, de andre syntes det for sødt.


onsdag den 20. juni 2012

Vinderen blev....


Vinderen af hele herligheden blev Lisbeth Munk Ralsted. TILLYKKE TIL DIG! Håber du får en god sommer og tak til alle der deltog og har været inde og klikke like eller skrevet en kommentar.
Det her var min allerførste konkurence eller give aways.
Undskyld det ikke blev offentligtgjort igår, som lovet.Det var fordi min hund blev syg, den har det heldigvis allerede bedre.

onsdag den 13. juni 2012

Blog fødselsdag og konkurence


Igår havde min blog 1 års fødselsdag. Det helt vildt, at jeg allerede har blogget derudaf i et år.
Det også helt vildt at se udviklingen i fotografierne, som er gået hen at blevet noget af en passion og halvdelen af det at blogge. I kan selv gå tilbage og se nogle af de første foto og så nogle af de nyere.
Det sjovt for da jeg begyndt for et år siden så troede jeg faktisk, at jeg ødelagde min mands spejlrefleks kamara hvis jeg rørte det. Jeg var så angst for at ødelægge noget. Nu tager jeg det bare og tager nogle fotos uden at spørge nogle og på min egen måde.
Jeg fotograferer med en Nikon D80, hvis nogle er nysgerrige.
Skriver også overstående til jer, der har det på samme måde.Et spejlrefleks "bider" ikke. Få en med forstand på det, til at lære jer lidt om det og gå så igang. Øvelse gør mester. Mange har rost mine fotos på det sidste og jeg har altså kun fotograferet i et år. 
Hele min barndom har min far fotograferet. Dengang man stod med håndholdt lysmåler osv og i kælderen have han et mørkekammer. Jeg var sikker på min far var tryllekunstner, der i mørkekammeret, når han( i de der væsker, som ikke har været for sunde at indsnuse) fik billeder frem på et hvidt parpir. Min far lever ikke mere, men han har helt sikkert lært mig noget om fotos, ved at jeg har iaktaget hans fotografier, når de hang klisteret op på badeværelsesvæggen for at tørre.
Så her har lille mig siddet på potten og gloet på fotos, lidt spøjs.
Min mand har også fotograferet i mange år og han er min læremester nu. Hvor min far mere var læremesteren i vinkler, positioner og hvordan man fanger det rigtige foto. Så min mand en læremester i teknik.
Nå! men tilbage til fødselsdagen, den skal markeres.
Du kan vinde de tre lækre ting, der æmmer af sommer på fotoet.
Da Pippitime er gået meget hen og blevet en 70% madblog er det en gave, der har noget med mad atgøre.
Du kan vinde en madkasse uden nogen giftigt i, så du kan putte salat og madrester direkte i madkassen. Tænker du over parabener, når du opbevarer mad i plastik boxe? Madkassen har fryseelement låget, så maden bedre kan holde sig frisk her i sommervarmen. I låget er der også en kniv og gaffel. Denne madkasse er fri for alt det dårlige og har en værdi at 99 kr, se linket her: 


Bogen hedder suveræn sommer og det jo lige nu, så den kan ikke være mere aktuel. Der er de skønneste foto af dejlig sommermad i bogen.
Bogen har en værdi af 194kr:

Derudover er der et lille havelys til altan, haven eller drivhuset når du skal hygge dig ud på de lune sommeraftener.

Ialt værdi: 293kr

For at deltage i konkurencen skal du:

1.Like Pippitime på Facebook, hvor den lige har fået et facebook site i anledning af fødselsdagen.

2.Skrive på siten eller bloggen, hvorfor du godt kunne tænke dig gave.

3. del Pippitimen på din væg

Den 20. juni vil jeg så offentliggøre på bloggen, hvem der er den heldige vinder. 

søndag den 10. juni 2012

Fødselsdag og Københavertur


Sidst i Maj var det min mands fødselsdag. Ikke noget han overhovdet går op i, der vi meget forskellige. Men man må godt hygge lidt om maden. Måske du har samme smag, som ham, prøv at læs videre.
Da han normalt altid spiser grove rugboller og havregrød, så det en helt fest, at starte morgen med et par hvede fødselsdags boller. Sådan var det faktisk også i gamle dage, der fik man kan hvedebrød ved højtider, sikkert meget sundere.
Her er en med Emmentaler ost(den eneste ost vi spiser og det sjældent) og pæresyltetøj.

Fødselsdagsboller:
4 dl rimælk
1dl tykmælk af en slags
1 dl vand
lunes til det er fingervarmt.
Så puttes en æg i
40 g gær
evt.kardemomme
og hvedemel til det er æltes sammen til en klump.
Stilles til hævning en halv time. Trilles til boller, der igen hæver en halv time. Pensles med pisket æg og puttes i ovnen på 200grader i cirka 10min til de er gyldne. ævetiden er vigtig. Hvededej skal hæve så det bliver luftige boller.


Vi tog en tur ind til København.Gik fra metroen ved Konges Nytorv ud af Stor Kongensgade og ved den sidste sidevej på højre hånd, drejede vi ned til havnen og gik tilbage igen langs havnen til Nyhavn.




Vi endte i Tivoli, det var jo så skønt vejr.
Herinde spurgte jeg ham, hvad han havde lyst til at få til aftensmad, hvis han skulle være helt ærlig. Det var altså burger!!!!



Mand og datter fik kødburger, jeg snuppede en vegetar når nu der var den mulighed.
Fra spisestedet var der en fin udsigt over springvandet ved plænen, så må I selv finde ud af hvor det var. Kan nemlig ikke huske hvad stedet hed. Men det smagte godt når nu det skulle være.






Så var det hjem til lagkagen, lavet som han kan lide den selvfølgelig.
En købt lagkagebunde lægges på et fad. Herpå knuses nogle købte makroner, noget hjemmelavet kagecrem(det må du google) og noget købt jordbær/rababergrød puttes på, endnu en kage bund og det hele gentages. Den sidste kagebund puttes på.
Derpå kommes der hvid glasur på lavet af flormelis rørt med lidt vand. Nu står kagen til næste dag, så den kan nå at sætte sig.
Næste dag piskes lidt flødeskum, der puttes rundt i kandten og halvverede jordbær lægges rundt i flødeskummet.






tirsdag den 5. juni 2012

En god start på dagen og konkurence

Her er min skønne morgenmad. En kop grøn the og en Ribs smoothie.

Ribssmoothie:
En banan(helst godt moden)
3 spskf. hørfrø olie
En skefuld sunworrie protein pulver(med vanilie smag)
En lille skefuld hybenpulver
50g frosne ribs( Irma har dem)
Cirka 2 dl soyamælk med vanilie

Det hele blendes og spises med ske, drysset med müsli og gojibær.

Til hverdag gør jeg meget for at få en god start på dagen, da det smitter af på hele dagen og humøret i familien. Hvordan dagen forløber.
En gang gik jeg på gudindeskolen og her var en af øvelserne, at vi finde noget alenetid hver dag. Fordi denne alene tid er noget vi alle har brug for, for at få ro og finde ind til os selv. Et sted vi slapper af(pause) eller gør noget vi har lyst til(kreativt). Ikke pligt men hygge og opladning af ens batterier.
Jeg fandt ud af, at jeg hele døgnet var omringet af forskellige familiemedlemmer, venner eller kollegaer og havde slet ingen alene tid.
Derfor har jeg siden på hverdage stået op hver dag kl.5.30 istedet for kl.6.00, som ville være rigeligt.
I den halve time har jeg nogle gange brugt på at lave yoga eller gymnastik, lige nu bruger jeg det på en meditation.
Derefter går jeg i bad og nyder det så mindfulness jeg kan.
Så vækker jeg familien, og laver morgenmad til dem imens de går i bad og får tøj på.
Jeg laver atid noget sundt og ret meget morgen mad til mig selv, det med i om jeg får en god dag. Jeg altid super sulten om morgen.
Forsøger altid, at spise lidt morgenmad både med datteren eller/og manden.
Lige få snakket lidt om f.eks dagens planer.
Radioen er blevet slukket når det min datter og jeg, så der den ro.
Så skal kattene fodres og hunden lidt ud og gå og så er det afsted på jobbet.

Hvordan starter du din morgen?

Jeg går med tanker om en snarlig konkurence i anledning af at min blog fylder 1 år i næste uge. Så følg med du får snart forklaret, hvordan du kan være med og hvad du kan vinde.