Jul

Jul
Jul

søndag den 22. april 2012

Mindfulness og kur


Et stykke fra hvor jeg bor, står denne gamle eltransformer station. Jeg syntes det lidt herligt med sådanne gamle ting, som mange nok ikke tænker over. Der nok ikke mange tilbage i Danmark og en dag er denne vel også revet ned. Men rent symbolsk satte jeg billede ind, for jeg er startet på min Mindfulness instruktør uddannelse. Det er noget jeg har snakket om i to år snart og nu skulle det være kunne jeg mærke. Enten nu eller aldrig. Mindfulness handler også om energi og tranformation af energi. Jeg har været på min første uddannelsesdag og det tegner godt.Underviseren lyder rigtig dygtig og jeg er på hold med 13 andre spændende mennesker. Har længe haft brug for at komme ud og blive inspireret af andre mennesker. På selve dagen havde vi tre meditationer og som hjemmeopgave skal vi hver dag skrive vores humør ned og lave en meditation på min 10 minutter.
Det nyt for mig alt det her med at meditere, troede faktisk jeg var bedre til det, men det kommer nok.Det jo en træning.Det svære er at fastholde min opmærksomhed på f.eks iagtageren, hvis det er det meditationen omhandler. Jeg har også fået læsestof for, og hygger mig for en gang skyld med at læse fagbøger uden at føle det som en sur pligt. Næste gang skal vi lave yoga det jeg lidt spændt på. Jeg har prøvet lidt forskelligt og laver jo hver morgen de her "Fem tibetanere". Jeg øver mig også hver dag i dybe vejrtrækninger for har det med at trække vejret alt for overfladisk og bliver så mere træt.
Så det mit råd til alle jer der læser med, husk hver dag at tage nogle dybe vejrtrækninger. Det er ilt til alle dine celler.
Jeg kan mærke at det her vil blive godt for mig i mit job som leder, til når jeg bliver stresset eller for at undgå at blive det. Jeg glæder mig også til at undervise i det.
Søen herunder udtrykker bare ordet mindfulness syntes jeg og det at gå ud og plukket en buket blomster kan nemt henstille en i en meditativ tilstand, der er dejlig beroligende, prøv det.






Så er anden uge overstået i min "10 år yngre på 10 uger kur", og det er jo ganske underligt ikke at spise noget med sukker. Det faktisk sådan at min morgensmoothie er det mest søde på hele dagen, så den har jeg set frem til hver dag. Det underligt så mange steder, der er sukker i når du køber nogle madvare. Steder hvor det slet ikke behøver at være der.
Jeg har haft en del luft i maven, da jeg nu spiser flere grønsager end jeg plejer, selvom jeg nok alligevel ligger over gennemsnittet.
I den kommene uge skal jeg forsætte med at smide ting ud der indeholder stivelse, sukker, og light produkter osv
Jeg har ikke kunne undgå helt hvide boller og muffins, da jeg er blevet budt det på besøg og jeg selv ved at jeg bliver skuffet hvis folk ikke smager på det jeg har stået og bagt. Så det bare om at nyde det så når det er.
Til gengæld har jeg selv bagt disse skønne glutenfri knækbrød. Opskriften er i "Kernesund øko familie".

Jeg skal også teste, hvor godt det går med mine daglige toiletbesøg. Ja, er de ikke regelmæssige vil man blive opfodret til at indtage mælkesyregæret grønsager, og andet i den stil. Eller indtage et kosttilskud med nogle gode enzymer til at støtte op om det. Det betyder så meget for ens helbred, humør, vægt og hud om man har en god afførring.

søndag den 15. april 2012

Skal til 2. uge af "10 år yngre på 10 uger" kuren


Her er så en af retteren fra den uge jeg lige har været igennem. Fyldig tomatsuppe, med topping af rejer og persille.
Det går nemt nok, første uge har været let nok. Der var jo ikke noget jeg ikke MÅTTE spise, mere noget jeg godt måtte spise mere af, f.eks tomat, derfor denne tomatsuppe.
Jeg har nu alligevel tabt 1kg, men der tror jeg mest er fordi jeg har sørget for at få motion hver dag i form af gåture på en time, stavgang og årets første cykeltur.
Hver morgen har jeg også lavet mavebøjninger og "De fem tibetanere".
Jeg sørger også for at spise oftere, for at holde mit blodsukker stabilt, cirka hver 3 time. En lille ting formiddag og eftermiddag imellem hovedmåltiderne gør, at jeg ikke går sukkerkold.
Konklusion:Har det fint nok, har fået lidt mere energi.
Jeg har tænkt mig at give mig selv en lille "gulerod" hver uge. Denne gang tror jeg lige jeg går hen og får rettet øjenbryn med voks(det tager ikke lang tid og holder altså noget længere).

2.uge
Kræver noget mere af mig. Faktisk vil forfatteren have, at jeg finder en affaldssæk til alt sukker, honning, kunstigt sukker, is, kager, saftevand osv Det skal udskiftes med tørrede frugt som figner, dadler, abrikos, rosiner og rodfrugter osv
Når der er gjort så skal alt mel ud, der er sigtet, så der kun er groft mel tilbage.Det grove med skaldele og kim er mere noget kroppen genkender og kan bruge til noget. Det samme gælder pasta osv kun fuldkornsprodukter.
I den kommende uge skal jeg starte hver morgen med en smoothie, og sørge for at få protein til frokost og aften.

Jeg skal også begynde at tage et kromtilskud, til de tre store hovedmåltider(det holder blodsukkeret stabilt og gør at man ikke for sukkertrang). Har før taget dem og ved de hjælper. Lige disse har jeg bestilt hjem fra udlandet, da de ikke findes i denne form i DK.

Fiskeolie hører til de sunde fedtstoffer og er så godt for vores hjerne, hele familien tager dem i forvejen. Ikke alle fiskeolie mærker er gode, denne er testet som en af de bedste. Du får ingen fiskebøvs.

Hørfrøolie, er godt i smoothie og over salat.Vores kroppe skriger efter omega 3 især, 6 og 9.En billig måde, at få hørfrøolie på er, at have en kaffekværn og knuse nogle frø heri og putte dem i sin smoothie eller over grød osv Bruger det i forvejen. Husk at opbevar det i køleskab ellers bliver det harsk og derved giftigt.





mandag den 9. april 2012

Fra i dag går jeg på kur!


Nu går jeg igang igen. Har været på den før for cirka 5 år siden så jeg ved alt om hvad denne kur indebærer. Du tænker måske hvorfor? og svarer er "Fordi jeg tager på hele tiden" og det har jeg faktisk ikke prøvet før. Jeg plejer altid at veje det samme. Sidst jeg tog kuren var det en blanding af nysgerrighed, hvad gør dette ved min krop? og fordi jeg manglede energi og det fik jeg.Så det glæder jeg mig også til.
Første uge handler om at tage en test, som viser hvad alder din krop har og ikke hvad alder du i virkeligheden har. Den viste sig heller ikke god, så nu må mor her smøre ærmerne op.
Bogen er god fordi du lærer en masse om hvadfor noget mad der giver din krop stress, rynger og sygdomme og hvad der er af fack om hvad du kan gøre for at undgå dette.
Hver dag skal man føre dagbog over flere forskellige ting, din vægt selvfølgelig, men f.eks også hvor meget motion  man har dyrket.
Så der har jeg idag skrevet, at jeg har gået en god rask tur på en time med hunden i små regnvejr.
Den med motionen er vist her, jeg kan finde hele balladen.Jeg har ikke fået meget motion hen over vinteren og juleferien osv og det hænger stadig ved.
Måske jeg skal til at lave "De fem tibetanere " igen om morgen.

Jeg husker, at min mor købte denne bog for 5 år siden og jeg syntes hun var åndsvag, og hvad havde hun nu fundet på. Husker at hun altid var på kur. Det var fordi hendes søster havde købt bogen og så var hun blevet nysgerrig. På et besøg hos min mor bladrede jeg så i den og måtte tage min ord tilbage, syntes bare titlen og fotoet uden på bogen var noget poppet.
Men så tog jeg slavisk kuren for 5 år siden og den bog vente godt nok op og ned på min hverdag og syn på sundhed. Derefter læste jeg "Kernesund familie" bøgerne og har levet mere eller mindre efter deres råd i de sidste 5 år.

Der bliver forslået i første uge, at man indtager gode opbyggende grønsager som:
Gulerødder
Persille
Tomat
Sød katoffel
Spinat
Frugt
Bær
og fisk

Her er sød kartoffel nok en jeg ikke bruger så meget, men den er super sund og skal nok blive husket nu.

I første uge her vil jeg nøjes med en vitamin/mineral pille, C-vitaminer og D-vitaminer, udfra hvad jeg har læst.

Der bliver lagt stille og roligt ud i første uge, der ikke noget jeg ikke MÅ spise, men det ved jeg kommer i de andre uger. Der bliver mere forslået fødevarer der gode for en at spise.


søndag den 8. april 2012

Uventede gæster og stendysser





Uventede gæster og hvad gør man så? tænkte jeg i formiddags, da jeg hørte at nogle lige kom forbi, med hestegødning faktisk.Så nu får køkkenhaven lidt "mad" og andre ting skal nok også nyde godt af det i haven. En hel trailer med hestemøj hurra.
Nå! men vi havde en Asti på køl og lidt chokoladepåskeæg, små figner og så miksede jeg lige lidt rosiner og mandler med lidt lakridspulver. Det bare min store favorit for tiden.
Dette blev nydt i drivhuset, så det var som en sommerdag.




Senere proppede vi hunden i bilen og hele familien kørte til en af de næmeste skove og nød anemoner, stendysser og skibssætninger. Dissse første bygningsværker fra de helt første mennesker her i Danmark giver mig altid sådan en ærefrygt. Det også steder hvor tiden står stille eller danner en bro fra stenalderen til nutid.











torsdag den 5. april 2012

Drivhusdrømme og taknemlighed


Går du med drivhusdrømme, så gør noget ved det. Start med at ønske dig et , det gjor jeg.Kik på byggemarkeder, lån bøger om det. Jeg arvede penge og fik råd, jeg ved ikke hvad din vej bliver.Men husk en ting, køb det ikke for småt, det vil man fortryde. Har du brug for meget lys? det er vi tre der har her i familien, så det altså også bare det bedste. I dag har vi spist alle måltider derude, og en af dem var en påskefrokost. I kan se mit projekt seng i drivhuset, nu har fået en madres og står i baggrunden. Nu skal jeg bare have fundet de helt rigtige puder og tæpper. Har nydt at sidde der og læse krimi idag. Jeg er meget taknemlig for drivhuset.




Idag fandt jeg så også min gamle taknemligheds dagbog frem igen. Det er en lille fin bog til dem , der har brug for at få vendt deres fokus fra at være lidt småsur på det hele til at være meget mere tilfreds med livet. Idag skulle jeg skrive om tre gode positive ting, og hvorfor det gik godt.
Jeg tror stadig du kan købe den i boghandlen.Du vil blive overrasket over hvilken virkning den har efter få ugers brug. Du skriver i den lige inden du skal sove helst, så er det sidste du husker noget positivt og det er det du drømmer videre om. Positive tanker tiltrækker overflod. Det også meget hyggeligt at læse gamle ting jeg skrev for 2 år siden.


onsdag den 4. april 2012

Skønne skønne violer


Sådan ser 100 violer ud. Jeg skal bruge dem til at lave viollikør.Om en uge skal der 100 hovder mere i. Likøren er ikke så kendt i Danmark.


En vaniliestang skulle der også i.Når der så er gået 2 uger med 100 violhovder, hver uge i vodka eller klar brøndum, så skal jeg lave en sukkerlage der skal i.
En lilla farve kan man lave af at presse saften ud af nogle blåbær og putte i. Koncentratet kan hældes ud over ost eller isdesserter.Den kan også blandes med andet alkohold, f.eks i bunden af klare vine med brus i. Jeg har aldrig prøvet at lave det før så jeg er ret spædt.


De er også bare smukke i naturen. Men syntes det svært at finde nogle, der bare dufter intens af violer, de fleste dufter ikke særligt meget.

tirsdag den 3. april 2012

Syvkål og påskesysler


Forleden skrev jeg, at jeg skulle ud på arbejdet og lave "Syvkål og påskesjov". På fotoet kan I se Syvkålen, som man lavede ved påsketid i gamle dage. Den skulle helst spises skærtorsdag, og gjor man det ikke, var det derfor man blev syg af forskellige ting i løbet af året. Man blev mere arbejdsdulig når man havde spist den.
Denne består af: Hvidkål, grønkål, rosenkål, det som man mente der var rester af i ens vinter/forårs køkkenhave.
Spinat, kørvel, som man mente allerede spirede i ens køkkenhave.
Skvalderkål og brændenælde, som man kunne finde i naturen på denne tid af året.
Det hele hakkes fint og koges i små 20 min.Derefter kan det spises som suppe, eller som her puttes i en stuvning. Man kan spise en skive godt brød til eller spise det til katoffelmos og medisterpølse.


Morgen startede jeg med at bage og spise "Verdens bedste boller" fra" Plat du jour"s madblog, det er sådan nogle rug/spelt boller der mætter ret meget, men smager godt.


Idag har jeg også fået sået lidt for første gang iår, det jeg spændt på efter at have fået drivhus. Jeg kunne læse i Signe Wennebergs bog "Morgenfruer og Løjnantshjerter",at det var lige i sidste øjeblik med at så ærteblomster, så det dermed  gjort. Elsker at følge denne bog hvert år, den er delt op i hvad det nu er man skal huske i haven uge for uge.Ikke at jeg følger det hele, men det meget godt lige at blive husket på nogle ting.
Der er også sået stokroser, to citronchilifrø jeg fik forleden til en aften om chilisåning, og tallerkensmækkere. Hyggelige smukke blomster, der hører til at bo på landet.



Min mand har købt de her seje kasser, der nu står klar til tomater, snakspeber og agurk, uhh det bliver så spændende og afstressende at gå og nusse med, og få dejlig jord under neglene.

Håber nu snart det kunne blive lidt varmere så man kunne nuse rundt og lave noget ved selve haven, ser ukrudt i alle de steder hvor det ike skal være.

Der skal virkelig hygges her i påsken, har allerede startet på en ny krimi, hvilket kan få mig til at glemme alt. Denne gang: Den tjekkiske forbindelse- af Therese Philipsen.



mandag den 2. april 2012

Hvorfor jeg ikke drikker mælk

Der måske nogle der har undret sig over at jeg ikke bruger rigtig komælk i mine opskrifter og kan man bedst lide det så bruger man bare stadigvæk det.
Det startede med at jeg som barn ikke kunne lide det, det kunne min storbror heller ikke. Så vi drak vand og især saftevand og har ikke lidt mere af huller i tænderne af den grund.
Jeg kunne godt indtage mælk i madlavningen og på morgenmadsproduker osv
Men fik jeg for meget( bare af den grund) blev jeg oftere forkølet, heldigvis blev jeg ikke et ørebarn, som mange små børn, der får meget mælk.
Men jeg oplevede, at det gav for meget slim i halsen, hvilket fik mig til at rømme mig meget, dette gjor min mor også altid.
Som 18 årig var jeg vegetar i 12 år frem, dengang var det også et oprør imod den måde vi behandlede vores husdyr på. Mente at komælk var kalves mælk.
Ingen andre lande indtager så meget mælk som vi gør.
For nogle år siden satte jeg mig meget ind i om jeg nu manglede noget ved ikke at få mælk. Det var en stor øjnåbner. Faktisk er mælk i store mængder slet ikke sundt. Faktisk afkalker det knoglerne. Min mor indtog meget mælk, mælkeprodukter og ost hun havde og led meget af knogleskørhed og det gad jeg altså ikke at få.
Da min datter blev forkølet, som barn tog jeg altid komælken fra hende og hun bleb dobbelt så hurtigt rask som de gange jeg ikke gjor dette.
Både min datter og jeg indtager en magnesium/calsium pille bare for at være på den sikre side, men ellers er der meget kalk i mange andre ting som f.eks kål.
Ingen i min familie indtager komælk nu, det ihvertfald meget sjældent og så er det som regel som piskefløde eller is, hvor vi også kan finde på at bruge soyafløde og soyais.
Får min datter et flip med at hun pludselig vil have det til noget morgenmad så køber jeg fra økologiske jersykøer(som får lov at beholde deres horn).
Til smoothie og madlavning bruger vi ris, soya, mandel, havre mælk.Nogle gange laver jeg selv hirsemælk.
Husk dette er bare min holdning, du har heldigvis dit fri valg og jeg har valgt.

søndag den 1. april 2012

Nye Soya yoghurt i Irma





Her er min morgenmad forleden dag.Sikken en farve vil du nok sige, for det gjor jeg selv. Men det er altså blåbær, der giver farven. Det er en ny smagsvariant, Irma har fået sammen med vanilie.Der vist også kommet andre smage, men ikke i min Irma. De måtte straks prøves og jeg er ganske godt tilfreds.Altid rart at prøve noget nyt og spændende.



Den. 23 marts var jeg "Perleblogger" på en anden blogger. Det vil sige at Karen en gang imellem på sin blog henviser til andre bloggere.Den dag var det mig, jeg havde næsten ventet på det i 3-4 måneder, I kan se det her:
http://karenklarbaeksverden.blogspot.com/2012/03/navnet-pippitime-og-jeg-er-allerede-i.html

Ikke noget særligt, men jeg var utrolig glad og taknemlig for at få lov, da hun har så mange faste læsere på sin blog. Jeg kan også lige love for at det satte min  daglige status op for hvor mange sidehenvininger jeg havde haft den dag, hele 630 på bare en dag wau.Jeg kan også se at jeg er gået fra 4 faste læsere til 15 .Tak for det, at I  finder min blog spændende. Jeg skal nok skrive lidt oftere men har bare haft lidt travlt.Så får nok noget mere tid i påsken.
I dag skal jeg ud på mit arbejde, hvor jeg arbejder som naturvejleder og have et arrangement der hedder "Syvkål og påske sjov". I skal nok få opskriften senere. Så smutter igen for at planlægge det.