Jul

Jul
Jul

torsdag den 27. oktober 2011

wauuu!!! en god vegetarsuppe


Suppen blev så god så selv en skabsvegetar, kunne gå hen og blive vegetar igen!!!!
Den er fyldig, mættende og god på sådan en kold efterårsdag.

Opskrift:

Til 2 personer

Et lille halvt selleri hakkes i små tern

2 løg hakket

2 hvidløg hakket

De tre ting svitses i lidt olie i 5-10 min.

Et halvt bundt grønne aspars hakkes, og puttes i gryden med 100g ærter, det hele koges med en liter vand med en tern boullion i. Koges ved lav tempratur i en halv time, og afkøles.
Nu blendes det hele, og bliver en grøn fyldig suppe. Suppen spædes op med en brik soya fløde(feder ikke) og lidt mere vand, til en passende tykkelse. Der puttes nu den anden halvdel hakkede aspars i og endnu 100g ærter. Suppen får et opkog.
Suppen smages til med salt/peber,reven emmentaler(kan ikke lide parmasan, men det kan også bruges) og grøn pesto.
Drys suppen med frisk basilikum inden du spiser den.
Man kan servere hvidløgs flüts til.

lørdag den 22. oktober 2011

Københavntur-Tovehallerne, loppemarked og Kastellet.


Vi måtte en tur ind til København og nyde den i sin efterårsdragt.

Det første vi måtte ind og se var Torvehallerne, hvilket jeg længe har ville.
Men desværre var der fyldt med mennesker, sådan en efterårsferiedag. Så en anden dag må jeg derind på en hverdags formiddag, og nyde det noget mere. Priserne var skuppet lidt i vejret, men hvis det er den turistatraktion det så ud til, så det jo godt nok. Det var flot og med mange spændende ting og lækkerier.
Kan kun anbefale at man tager ind og ser det.
Men jeg kunne nu også tænke tilbage på stemningen på det gamle grøntorv, hvor de forskellige sælgere stod og råbte om kap om priserne. Husker mange gange min mor handlede der, da jeg var barn og jeg var lidt bange for de der råbende grøntsælgere. I de nye torvehaller er der ikke nogle af de gamle grønthandlere, der har råd at stå med en bod, gad vide hvor de er blevet af? 



Her er nogle af stemningsbillerne fra torvehallerne.





Rart at se at der var flere steder med noget sundt, og økologisk.....og så selvfølgelig de populære Agnes Popcakes, på fotoet lige her over.

Godt var det at kommen udenfor fri for skubben og masen, især lidt hårdt når man prøver at tage nogle billeder.

Til vores glæde var der loppemarked udenfor, noget vi alle tre syntes er hyggeligt.








Efter at have spist en lille varme wokret hos Hoopes, lod vi datteren gå rundt lidt selv og shoppe, og vi andre gik ud fra centrum, fordi der var så mange mennesker.
Vi gik nemlig ud til Kastellet på Østerbro, for at gå en dejlig tur der.










På vej tilbage til vores datter, så jeg dette lille fantastiske bindingsværkshus igennem en port i Bredgade. Det er nok flere 100 år gammelt, og man kunne se at det var forskånet fra at blive revet ned, måske det fredet ?




torsdag den 20. oktober 2011

Æbleferie


I gamle dage hed efterårsferien kartoffelferie, men det kunne vel lige så godt hedde æbleferie. Dem er der også masser af lige nu.
Jeg har her den sidste tid modtaget bæreposer med æbler fra min mands arbejde små ananasæbler, der bare blev til saft og fra en af mine gamle kollegaer Fillipha æbler. De blev både frosset ned i skiver og blev til denne Amrikanske æblepie, som du kan finde på Feminas hjemmeside under deres opskrifter.



Idag var jeg så ovre i stalden og hente den kurv i ser højre oppe, med vores egne æbler. Det er Ingrid Marie, dem her. Det var nogle min mand plukkede for lidt tid siden, da vi havde et lille træ, der var væltet, pågrund af blæst og for meget regn tror vi. Så han ville redde æblerne. De er så lidt sure da de ikke har hængt helt til nu, da det egentlig først er nu man høster denne sort.
Men idag har jeg lavet saft på min elskede saftpresser. Tror man må eje en saftpresser og en blender hvis man vil leve sundt ;-).


Noget saft kom i en kande i køleskabet og kan bare drikkes når man har lyst, noget andet blev brugt til varm æbledrik.
I glasset har jeg varm æbledrik, der er friskpresset æblemost, en øko appelsin i skiver, nogle kanelstænger og nogle stjerneanis. Det har så fået et opkog og drikkes ligesom alkoholdfri hvid glögg.



De største af æblerne blev brugt til denne æblekage, min datte så smukt har dekoreret med æbleskiver.
Den blev spist i vores nye drivhus, selvom det blæste og var koldt udenfor, var der dejligt varmt inde i drivhuset.
Opskriften finder du her: http://www.tinadalboge.dk/mad-og-drikke/fredagens-kreative-kokken-den-laekreste-kage, fra Tinas kreative blog. Forsat god efterårsferie!

mandag den 17. oktober 2011

Efterårsferie med min datter

Efterårsferien startede helt fantastisk idag. Min datter havde fået et gavekort til to i spa i København, og hun havde valgt, at tage sin mor med. Det var bare så fedt.
Spaen ligger faktisk i en stor liberlejlighed i Nørregade. På første sal. Udefra ser det ikke ud af noget, men når du kommer ind bliver du mødt af en stemning fra østen på grund af udsmykningen. Der er masser af glimmer og budafigurer. Masser af blomster og levende lys.

Først bliver man bedt om at tage skoene af, skofri område står der i gangen. Derefter bliver man budt på jasminthe, og ejeren af spaen kommer som den bedste vært og spørger en om forskellige ting, f.eks til hvilken duft man vil have massage med, og om der er ting man ikke bryder sig om. Man bliver i det hele taget behandlet som en dronning. Noget man burde opleve bare engang imellem.
Så var spaen gjort klar, med masser af skum og e-vitaminer i badet. Det er ret morsom, at vælte rundt i det med sin teenagerdatter noget kan man kun blive ret barnlig af.




Her er hvad der stod lige uden for spaen, som man lige kunne lange ud efter asti og frugt man dyppede i flydende chokolade. I spaen var der hårshampo, hårkur, salt peeling og brunt sukker peeling.
Så min hud har aldrig været så blød.


Hvis man fik nok af at været i vandet, hvilket vi var i en hel time, så kunne man hoppe op og lægge sig lidt i en hængekøje og mediterer til den afslappende musik, der blev spillet.
Håndklæder, tøfler og badekåbe, er med i prisen at leje. Så du skal bare have badetøj med.





Vidre gik det til en gang fodmassage. Først fodbad, så saltpeeling(og det kilder altså under tæerne) og så blev fødderne smurt ind i crem. Jeg er ikke så god til at blive masseret på tæerne, det kilder og det gør ont, men jeg prøvede at slappe af, endnu engang med en kop urtethe i hånden. Måtte dog bide mig i læben for ikke at død af grin ind imellem.

Nu fik vi besked om at hoppe op på en briks og få massage på ryggen. Se det var straks bedre, så super godt. Hun var dygtig hende jeg havde, jeg var helt i en anden verden da hun var færdig.


Derfor var det godt at komme ind i pejsestuen og få en kold smoothie og et glas vand. Så vågnede man op igen. I omklædningen var forskellige deodoranter, hvis man skulle have glemt og man kunne prøve stedets ansigscrem og kropsolie, selvfølgelig skulle det hele prøves nu det var med i prisen. Alt i alt en fantastisk oplevelse, og da vi kom ud var der gået tre timer, der bare var fløjet afsted. Værten tog imod os i døren og fulgte os til døren da vi gik, endnu engang en helt vild service.

Andre mødre går iTivoli med deres mindre piger i efterårsferien. Men det er altså lidt svært når ens datter bliver teenager, at finde noget begge syntes er sjovt, men her er ihvertfald et forslag.
Dagen idag var total Pippitime.
Det eneste jeg kan fantaserer om er engang at prøve at blive smurt ind i chokolade.






onsdag den 12. oktober 2011

Anja gæsteblogger om hvordan vi selv kan hjælpe os af med stress

.
Vi hører om stress alle vegne. Det er det moderne menneskes sygdom, som ikke er en sygdom, men en samling symptomer. Hvad er det så symptomer på? På at vi lever i en verden med for mange krav. Både dem vi stiller til hinanden og dem vi stiller til os selv. Alt skal gå tjept, vi skal være mere effektive, og ikke mindst; lykkelige imens vi suser af sted og har styr på det hele og plads til alt det vi gerne vil her i livet.
  • Hvis man først er ramt af varig stress, som ikke forsvinder efter en god afslappende ferie eller weekend, hvad gør man så for at få sig selv på ret køl? Nogle går til psykolog, nogle går til mindfulness, andre kvitter jobbet og lægger hele deres livsanskuelse an. Der findes efterhånden rigtigt mange gode bøger om emnet, men det kan måske føles uoverskueligt at skulle punge ud til diverse bøger og terapeuter, eller måske skal man spare fordi man har sagt op, er blevet fyret eller er gået ned i tid på arbejdet.
    Men der er faktisk en masse gratis ting, som kan hjælpe rigtigt meget. Først og fremmest fordi de er gratis, så vi kan blive ved med at gøre det, og derved opnå kontinuitet og en varig bedring af symptomerne.
    Spørg i din kommune
    Mange kommuner har efterhånden sundheds- eller forebyggelses centre, som har mange gode tilbud til borgerne. Flere steder har de også tilbud der handler om stress. Søg på din kommunes hjemmeside for at finde det nærmeste offentlige tilbud. Det kan være et godt sted at starte, hvis man slet ikke kan overskue hvor man skal tage fat på sine symptomer. Hvis de har et hold eller et foredrag, kan man også møde andre, der kender til at være i den situation, og dét kan være ekstra rart.
    Opsøg naturen
    Naturen og dyr har en helende effekt på os mennesker, men vi tilbringer ikke så meget tid i den, som vi burde for at nyde den. Gør det til et weekend ritual at tage hen i en skov eller til vandet, og har du en mose, sø, park eller have i nærheden, så prøv om du kan tilbringe 20-30 minutter i den dagligt. At gå en tur alene i nærheden af noget natur, kan få tankerne til at slippe og en nærmest meditativ tilstand til at opstå. Måske kender du det med, at du er gået fra A til B, og du ved ikke hvordan fordi du har været ”væk” men uden at det har betydet at du har gået og tænkt på noget bestemt. Denne slags gående meditation er skøn at opnå, og så er det lige meget hvordan vejret er. En gåtur i sol, regn eller sågar sne kan opfriske både sind og krop.
    Få eller lån et kæledyr. Når vi stryger en kats bløde pels, leger med en hund eller en kanin, så kan vi også sætte os udenfor dagens og verdens agendaer og krav og bare være. Dyr kan noget vi mennesker har glemt i stor grad; de kan være, bare være. De er ikke stressede fordi de skal nå foderskålen inden kl. 18, eller fordi de skal mødes med hundevennen på plænen kl. 20. De er bare, her og nu, og det er dét vi kan låne lidt af, når vi sætter os ned og er i deres nærvær.
    Meditér
    Jeg er ikke selv verdensmester i meditation overhovedet, og det kommer sig af at jeg i mange år troede at det var fordi jeg skulle få mine tanker til at tie stille. Det kan man ikke, har jeg sidenhen lært, og nu er det blevet sjovt at meditere. Alle kan meditere, og der findes rigtigt mange gode cd’ere på biblioteket, så det er bare om at komme i gang. Meditation sænker aktiviteten i hjerne og nervesystem, og booster dit immunforsvar og din energi. Sæt et kvarter af til dig selv dagligt og nyd en guidet meditation, stilheden eller noget afslappende musik. Efter bare en uge vil du opdage hvilken stress-sænkende effekt det har.

    Anja Christensen, blogger på www.spipas.wordpress.com om stress, sund livsstil, om at nyde livet og lækker mad som er nem at lave.


    • spipas.wordpress.com
      Spirit & Passion ved Anja Christensen ......Til et stressfrit liv

lørdag den 8. oktober 2011

Var med min datter til livsstilsmesse


Idag har jeg været i Forum, til Feminas livstilsmesse. Min datter går meget op i mode, så det er en sjov måde at hygge mig med hende på.





Frokosten derinde blev en økologisk appelsin juice, og en grøn salat, vi var så sunde idag.


Der var ellers nok af lækkerier, som her. Der mindede os om Paris, især de øverste makroner.

Mads og monopolet var der.



Marianne Tomborg lægger make up



Så kom endelig ikonet på scenen. Det var ham min datter og jeg havde ventet på. Vi oplevede ham også sidste år. Han er altså også rigtig god formidler(det kan jeg jo ikke lade være med at kikke på). Han har humor og indtager bare scenen.



Den skulle jo have hele armen, så der blev også hjembragt en goodiesbag.


Her kan man se indholdet af sådan en taske.






søndag den 2. oktober 2011

Søndagshygge og plantedag.



Dagens viser min søndags morgenmad. Hjemmebagte hvedebolle for engang skyld, bager næsten altid grove boller. Grøn te, juice, og på bollerne det fantastiske mirabellamamelade jeg har fundet. De fleste ville nok sige, hvorfor jeg ikke bare selv laver det, og til det har jeg kun at sige, at jeg ikke altid lever det liv jeg gerne ville have tid til.

Søndags boller:
5 dl koldt vand
10g gær
1 tskf. salt
100g Durum mel 
300g hvedemel

Blandes med en ske og sættes natten over i køleskab
Om morgen kommer skålen ud at stå i 10 min ved stuetempratur.
Derefter sættes bollerne på pladen i klatter, med en ske.
Pladen puttes i ovnen og først nu tændes ovnen på 150 grader ikke mere i cirka 20 min. Derefter 200grader i 5-10 min.
Bollerne tages ud og står lige og damper af.

Senere på formiddagen tog vi til plantedag i Sorø.
Her var 20-30 boder med masser af planter til en pris, der er bedre end på de fleste planteskoler.












Min mand og datter morede sig også. Min datter fik købt sig en gammel sodavandsflaske, der har været med i Zappafilmen. Manden i boden soglte nemlig gamle filmsrekvisitter.
Nedenunder en af de ting jeg hjembragte.