Jul

Jul
Jul

onsdag den 31. august 2011

Blog-award!!!

Anja fra spipas har været så sød at give mig en blog award, og jeg skulle lige finde på 8 ting, at sige om mig selv, men nu er den her!
For at acceptere blogawarden skal jeg gøre følgende:
1. Takke og linke tilbage til den person, der tildelte mig awarden: TAK til Anja på http://spipas.wordpress.com/
2. Dele 8 ting om mig selv
3. Give den videre til 8 andre bloggere, som jeg har opdaget for nylig
4. Kontakte de 8 bloggere og fortælle dem om deres pris 
 8 ting om mig som jeg vil dele
1.Jeg kan godt blive høj på naturen
2.Jeg glæder mig som et lille barn til snart at få mit drivhus sat op(selvom det snart er efterår).
3.Jeg arbejder på at få indført lidt mere forkælelsestid til mig selv
4.Jeg har snart tre killinger, der leder efter et nyt hjem
5.Når jeg er træt bliver jeg ofte urimlig at være sammen med
6. Jeg elsker at fjolle med min datter, som kun vi to kan fjolle sammen
7.Har ofte brugt vendingen"jeg kan købes for en is"
8.Jeg drømmer om at skrive en bog  
8 blogs jeg giver blog award’en videre til:
http://www.siforellana.dk/  Skøn mad og livsstilsblog og flotte foto, http://www.tinadalboger.dk/ Blog med gode kreative ideer http://www.divablog.dk/ Blog om alt til super duper kvinder http://www.dqpage.com/ Helt ny blog om de små glæder i livet http://www.badut.typepad.com/ Endnu en blog om hverdags glæder http://www.hijaluna.wordpress.com/ Skøn vegetar blog http://www.miraarkin.dk/ Helt ny spændende blog om sund mad http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com/  flot og inspirende madblog

mandag den 29. august 2011

Yin tid blev brugt på en vandretur


Idag gjorde jeg noget, jeg er ret stolt af. Jeg tog mig endelig sammen til, at gøre noget jeg har snakket om rigtig længe. Jeg tog en dag fri fra arbejde og kørte til Nykøbing Sjælland. Jeg skulle nemlig ud, at vandre helt alene.
En gang gik jeg på noget, der hed gudindeskolen, sammen med en gruppe kvinder/gudinder. Her lærte vi, at det var så vigtigt for vores velbefindende, at foretage os noget alene engang imellem( helst hver dag). At have noget tid man kaldte yin tid, mig tid, alene tid eller hvad du nu selv vil kalde det.
Det vil jeg give videre til jer læsere.

I Nykøbing Sjælland satte jeg min bil og tog bus 562 til Rørvig havn. Den kører 46.


Rørvig havn,tom for mennesker kl.10.00 om morgen


Isefjordstiens start i Rørvig havn



At gå der alene bare med sit kamera var skønt. Jeg fik også spist en masse brombær og nød, hvordan naturen nu bugner af bær og frugter. Faktisk havde de lovet rigtigt dårligt vejr, og jeg kunne jo så have valgt at blive hjemme. Men det jeg også glad for at jeg trodsede, for da jeg begyndt at gå var det godt nok koldt og blæsende og det lignede det trak op til regn. Men så kom solen også frem og det holdt tørvejr. Faktisk som det plejer i Rørvig.

Jeg mødte en ældre mand, der var ude og plukke brombær. Det hyggede jeg mig meget over, da jeg altid bliver så glad når der er nogle, der gider at samle noget at alt det dejlige, der er at finde ude i naturen. Jeg er faktisk sikker på, at jeg har fundet min mosters hemmelige brombærsted, som hun aldrig har ville fortælle (andet end at det var på Nakke, en by ved Rørvig). Min moster er også lige død og mon ikke hun nu syntes, at jeg selv skulle finde det(Tak moster) .Aldrig har jeg set så store brombær, og aldrig har jeg spist så mange.




Her holdt jeg så min første lille pause, hvor jeg fik lidt at spise og drikke. Det skal man altså huske at have med.






Efter at have vandret længe langs isefjordstien, med isefjorden på min venstre side hele tiden, så gik vejen nu væk fra vandet. Op af en markvej til  den lille by Nakke. Her blev minderne fra min barndom på landet(i sommerhus om sommeren) meget virkelige og jeg blev helt vemodig. Ikke rigtig ked af det, men savnede nok bare dengang. Er bare glad for at have gode barndomsminder. Dengang cyklede vi altid til en gård her ved Nakke og købte alle grønsager og det bedste var når man kom med på selvpluk af jordbær.



Her købte jeg et glas mamelade, jeg har aldrig kunne stå for salg ved vejen.










Efter Nakke kommer man igennem Nakke skov til et fuglereservat område, der hedder Hov vig. Her er der et fugletårn, og deroppe fra er der et smukt syn ud over fuglereservatet. Kan huske tilbage på, at der i perioder har været en stor skarvkoloni.


Tilbage i Nykøbing kunne jeg ikke stå for en, der havde malet et ekstra vindue på sit hus og satte mig ind på en cafe, der hed madkunsten. Her fik jeg hvilet mig lidt inden jeg skulle køre hjem igen. Her med Latte og rababertærte. 






søndag den 21. august 2011

Mit hemmelige sted



Jeg håber mange har et "hemmeligt" sted. Det giver en følelse af at kunne trække sig tilbage,måske lidt barnligt, men så syntes jeg det er på den gode og sunde måde.Vi har alle et behov for at være alene engang imellem, og for mange er det rigtigt svært. For mange er det også rigtigt svært at finde en ordenlig balance imellem at være alene og sammen med andre.
Hvis man ikke giver sig selv lov til at være alene, kan man ende med at blive rigtig godt sur på altid. Fordi man har overhørt sin lyst for længe og tilsidesat sig selv for længe.
Nå jeg får behovet har jeg i rigtig lang tid sørget for at andre har det godt og skulle forholde mig til alt for mange problemer.
Så kan det at gå ned på "mit sted" genoplade mine indre batterier.
Denne gang tog jeg mit kamara med, det også total afstressende for mig, jeg glemmer tid og sted med det i hånden.




Jeg er mest til det vilde, det der giver mig en følelse af at gå i en urskov. Fotoerne er fra min egen lille skov. Her har dyrene deres hjemsted, og kan føle sig trygge. Vi skyder dem ikke. Vi dyrker heller ikke vores mark, til stor undren for de landmænd hvis marker støder op til vores grund. Vi har valgt, at give vores jord tilbage til naturen. Det kan sagtens lyde meget langhåret for nogle det jeg klar over. Men nu er det sådan, at jeg er "tror" på at alt er besjælet. Så for mig er min grund meget mere levende på den måde føler jeg.




På mit sted er der ingen der kan se mig, så der kan jeg danse, mediterer, kikke på dyr, hører på poppeltræerne, synge, lægge mig ned og kikke på skyerne og meget andet.
Dagens opfordring er, at du tager ud og finder dig DIT eget sted. Brug alle sanserne når du leder efter det. Du skal have følelsen af at føle dit genopladet ved at opholde sig der.
Det kan være i din have, på din grund, den nærliggende park, mark, strand eller skov.
Jo oftere du bruger dit sted jo bedre bliver energien, da du også tilfører stedet noget energi.

lørdag den 13. august 2011

Gæster til sund og glutenfri frokost


Idag har været en superhyggelig dag. Tænk jeg har haft besøg af to gamle skolekammarater. Takket være "Den kernesunde blog" og Facebook er det lykkes os at finde hinanden igen efter rigtig mange år. Jeg har ikke regnet det ud, men måske er det 25 år siden vi gik i skole sammen.
Jeg fik et lille tip om, at en af dem faktisk spiste glutenfri kost. Det vil sige brød, der ikke er bagt af hvede, spelt, rug, byg, og havre. Jammen så der da nok ikke nogen melsorter tilbage tænker I måske,men det er der. Man kan bruge rismel, hirsemel, mandelmel, majsmel og flere andre. Det bare meget anderledes at bage med de melsorter, det skal man lige vænne sig til og lære.

Jeg valgte at droppe almindelig frokost med rugbrødsmadder.
Droppede helt brød.

Her er de tre salater jeg valgte at lave:
1.En med Romanisalat hakket, vandmelon i tern og ristede solsikkekerner over.
2. En katoffelsalat fra bogen Køkkenrevolution på høje hæle (dog uden vanilie,kanel og dadler, der var lidt for flippet til mig).
3. En waldofsalat med finthakket spidskål,reven gulerod,æble i fine tern,soyayoghurt,vanilie,ingefær, vindruer, hasselnød og valnød.



Dertil var der grillede kyllingespid, af kylling marineret i soya, ingefær, appelsinsaft, og lidt olie.

Der var også en peanutsovsedip til, som jeg ikke fik taget et foto af, den var også fra bogen: Køkken - revolution på høje hæle.




Til kaffen fik vi en kage også fra bogen, lavet af dadler, mandelmel,æg, appelsinsaft og skræl,kakao, og banan. Da kagen var bagt blev den betrukket med 70% smeltet chokolade, og da det var stivnet soyapiskefløde (der var pisket dagen før, så minder det mest om piskefløde) og derpå masser af jordbær.
Kagen bliver sådan lidt konfektagtig pågrund af dadlerne, men sundere end en kage bagt med hvidt afbleget sukker.


søndag den 7. august 2011

Lav en wellnessdag


En gang arbejede jeg i en kort periode med en mand fra Irak. Han spurgte mig en dag "Doreen hvor mange timer går du i bad og hvor tit?", jeg var ved at falde bagover og råbte "Timer"!!!!.
Jeg fortalte ham at jeg cirka brugte et kvarter, hver dag på det. Så var han ved at falde bagover.
Det viste sig at kvinderne i hans hjemland bruge flere timer, en gang om ugen og så var det også det hele der blev plejet. De smurte olie ind i hinandens hår osv. Det lød jo gangske hyggeligt.

Jeg holder især af at give mig selv lidt forkælelse engang imellem, noget jeg er blevet lidt bedre til at huske.
Særligt efter en lang arbejdsdag eller uge.
Her er mit forslag, som måske kan give inspiration.

At gå i spa kan godt være lidt dyrt, at gøre alt for tit, men man kan jo lave sin egen wellness dag der hjemme.

Man skal huske at, have tid nok og ingen dårlig samvittighed over det man laver. Man kan tænde sterinlys på badeværelset bare for at skabe stemning. Måske dryppe et par dråber æterisk olie i sterinlyset, så der også kan dufte godt.
Det bedste er hvis jeg også har været ude at løbe først.

Jeg prøver altid at finde produkter uden for mange eller slet inden parabener og alt det skidt.

Først bruger jeg en peelig til ansigtet, min kommer fra denne skønne skønhedssalon:
http://www.elisabethgierus.com/shop/frontpage.html, hvor jeg en gang har fået lavet en ansigtsbehandlig, som jeg havde fået i gave af min mor. Jeg har også haft min datter der to gange til behanling. Det er et smukt sted, med smukke mennesker, hvor man føler sig godt behandlet og med gode rene produkter.
http://www.elisabethgierus.com/shop/herbal-face-exfoliator-197p.html Peelingen er lavet med bitte små knuste abrikoskerner, der let renser ansigtet for døde hudceller.

Derefter putter jeg en muddermaske på, der sidder i 10 minutter, denne gang har jeg valgt at bruge:
http://www.naturoghelse.dk/shop/steiney-mineralmaske-6122p.html den indeholder vulkansk aske. Den er lidt svær, at rense af huden bagefter. Der er også mange masker du selv kan lave af hvad du  har i køkkenet eller med ting du plukker i naturen.

Så var det en tur i bad. Efter hårvask og balsam, var det skønt af skrubbe hele kroppen med:
http://www.naturoghelse.dk/shop/brown-sugar-body-3218p.html Huden får da skrubbet alle de døde hudceller af og bliver både blødere og glattere at se og røre ved. Kroppen behøver denne dag ikke at blive smurt ind i nogen bodylotion, da der ligger en fin olieret overflade på ens hud og giver fugt nok.

Ansigtet sluttede af med af få en af mine ynglings dagcrem:
http://www.med24.dk/hudpleje/ansigtscreme/alle-hudtyper/caviar-fibroactiv-cream-silk-protein-50ml/product_info.php/cPath/50_76_659/products_id/2214
Måske syntes du nogle af produkterne er dyre, men der er til mange gange.
Det vigtigste er jo i bund og grund at man finder de produkter, der passer bedst til den hud vi hver især har, det jo meget individuelt.

Her sluttede min forkælelse sidst. Men det kunne have forsat med, eller have været:
1. Et fodbad med Epsonsalt, ordne negle, og lakere negle.
2. Have fingerneglene i vand med lidt olie og citronsaft og så ordne dem, måske lakere dem.
3. Gå med håret pakket ind i en hårkur.
osv

Måske du har nogle flere forslag du kan skrive til mig, så vi kan inspirer hinanden til at føle os som nogle gudiner(guder) engang imellem.
Skriv også gerne hvis du kender til nogle lækre økologiske hudplejeprodukter uden paraben osv

Jeg kunne virkelig godt tænke mig en dag at blive smurt ind i chokolade eller få varme lavasten lagt på min krop.
Hvad drømmer du om?

fredag den 5. august 2011

Må jeg præsenterer min bedste ven?

Sjovt nok er der mange blogger, der har en hund. En hund de præsenter på et tidspunkt i et af deres blogindlæg, hvis man ikke ligefrem følger en hund engang imellem fordi bloggeren har fået en hvalp.
Det gav mig inspiration til at præsenterer jer for min bedste ven, nemlig Chili.
Chili er min anden hund.
Hun er helt sikkert en der giver mig Pippitime hver dag. For hver dag gør hun noget sjovt, der får en i godt humør.
Det er en race, der gør en masse uartige ting, hvis man ikke holder øje med den. Det har noget at gøre med at man har fremarvlet en race, der skal kunne tænke selvstændigt efter dens særligt jagtformer.


Ja racen har lyserød næse
Her en en lille Chili på et halvt år, kort før vi flytter fra København og på landet.

Racen er en Nova Scotia(halvø i Canada) Duck Tolling Retriever.
Den er fremarvlet i tidernes morgen til at ligne en ræveligende hund, som indianerne brugte til jagt. Jagtformen gik/går ud på at hunden på standkandten/bredden skal løbe rundt og lave underlige ting, som at lege med sig selv med en pind, eller noget. Dette lokker(tolling) ænder(Duck) nærmere på, som bliver nysgerring. Jægeren skyder så en af ænderne fra sit skjul, og hunden henter( apotere som er retriervernes jagtform) så den skudte and i vandet, som den med glæde svømmer ud efter.

Vi endte med at vælge denne race, da den levede op til nogle af de ting vi gerne ville have:
1. En god legehund til min datter, der på det tidspunkt var 8 år.
2. Jeg ville gerne have en hund, jeg kunne træne sporarbejde sammen med. Da jeg havde jagttegn, måtte det godt være en jagthunderace, man kunne jo aldrig vide.

Jeg vil efter 9 år sige:
1. Det har hun levet op til 100 %
2. Da vi ikke havde bil de første tre år på landet, kom jeg aldrig til noget træning af den art, så det gik lidt i fisk. Men jeg har selv på marken trænet med at trække leverspor, og det elsker hun. Så logere hendes hale ikke bare frem og tilbage men helt rundt, det ser vanvittigt ud.

Hun har siden vist sig også at være et vanvittig dygtig vagthund, hvilket vi er glade for, og en der hader katte, hvilket er meget anstrengende. 

Chili er købt i en kennel i Ålborg, og da jeg ikke havde bil, var hjemturen med toget i 7 timer en lang tur. Af kontroløren fik jeg lov at gå ud i mellemgangen med hende, når hun skulle tisse, hvis jeg tørrede op. Desværre holdt han ikke særlig længe ved nogen steder, så vi kunne have nået ud. Men det meste af tiden sov hun heldigvis i en stor taske eller på skødet af mig.

Det er en race med fuld fart på, hvilket nok har taget pusten fra os nogle gange. ´Vi har lavet mange joks om, at det er en hund, der nærmest står med jagtriflen i munden parat til dig, bare du rejser dig fra sofaen, for at gå ud i køkkenet efter en kop kaffe. Så har du ikke lyst til en meget aktiv hund så skal du ikke vælge denne race. Går du med tanker om hvilken hunderace du skal vælge, så har Dansk Kennel Klub, nogle gange aften mødet, hvor man med nogle professionelles hjælp kan finde frem til nogle hunderacer, der lige passer til jeres families behov.

Der fandtes ikke nogle bog om racen da vi købte hende, kun en bog over alle racer, hvor der stod lidt om racen. Bogen om racen er først kommet senere, og den ville jeg have været glad for, hvis jeg havde haft den fra starten af. Så havde vi f.eks hvist fra starten af, at denne race skriger, når de bliver ivrige, hvis man ikke får det pillet af dem fra starten af. Så da jeg kom på udstilling med hende første gang blive jeg både lettet og chorkeret, da flere af "Toller"hundene, som de kaldes stod og skreg.

Hvad laver hun nu der?
Chili er meget levede i sit udtryk, ligger næsten hovdet på skrå af alt hvad man siger.







Det nyeste foto af Chili, en voksen hund på 9år, der godt kan opføre sig som en hvalp, hvis den er i det humør.

Chili er købt til at skulle være en avlshund, da jeg har taget flere (kennel) kurser under Dansk Kennel Klub, men det viste sig at hun havde C- hofter, hviket ikke er så godt. Så hvalpe får vi ikke fra hende.

Det bedste ved at have hund er at man får frisk luft og motion hver dag, og en masse sjove oplevelser.